Ο Μαλέλης, ο Πρετεντέρης και το…”Βυζάντιο” του Mega

 Ο Μαλέλης, ο Πρετεντέρης και το…”Βυζάντιο” του Mega

Στους παροικούντες την μιντιακή και πολιτική Ιερουσαλήμ είναι γνωστό πως ο Σταμάτης Μαλέλης είναι “σκληρό καρύδι”. Αδιαμφισβήτητης ικανότητας ως προς το…αντικείμενο τηλεόραση, έμπειρος όσο λίγοι στον χώρο, διανύει εσχάτως μια μάλλον δύσκολη περίοδο στη διεύθυνση ειδήσεων του νέου Mega Channel.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον εμπιστεύεται απολύτως και να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως για τις χαμηλές τηλεθεάσεις του καναλιού ευθύνονται κυρίως οι επιλογές στο πρόγραμμα και η ψευδαίσθηση πως οι παλιές επιτυχημένες σειρά της “βιβλιοθήκης” του Mega θα μπορούσαν από μόνες τους να το εκτοξεύσουν στην κατάταξη της Nielsen.

Η τελευταία επιλογή του να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στο στούντιο των ειδήσεων του καναλιού σχολιάστηκε θετικά από τους περισσότερους “εκτός καναλιού”, δέχθηκε, όμως, επικρίσεις από τους “εσωτερικούς” παράγοντες που επηρεάζουν την ιδιοκτησία. Λέγεται πως τόσο το ισχυρότατο σύστημα των “Παραπολιτικών”, όσο και δημοσιογράφοι του ΔΟΜ, όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Γιώργος Παπαχρήστος, θεωρούν πως η επιμονή Μαλέλη στην “ανεξαρτησία” δεν συνάδει με τη στρατηγική για υποστήριξη της κυβέρνησης και διατήρηση του “αντι-Σύριζα” μετώπου.

Ο Σταμάτης Μαλέλης, υπό την πολιτική του ιδιότητα, άλλωστε, ως στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ και επικεφαλής της ομάδας των “81”, ακολουθεί σκληρή αντι-Δεξιά και αντικυβερνητική γραμμή και είναι εξ αυτών που επιθυμούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλέλης στο Mega

Για τους παραπάνω λόγους κάποιοι επιδιώκουν να εξωθήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε “εξοστρακισμό” του από το Mega. Ήδη, βάζουν στοιχήματα πως τον Σεπτέμβριο, με το νέο πρόγραμμα, ο Σταμάτης Μαλέλης δεν θα βρίσκεται στο κτίριο της Συγγρού.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, παρατηρούνται ήδη κινήσεις των “ομάδων” που επιθυμούν να κυριαρχήσουν στο κανάλι. Οι σχολιαστές Παναγιώτης Τζένος (“Παραπολιτικά”) και Ελένη Καλογεροπούλου “εξαφανίστηκαν” από την καθημερινή εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και, όπως λένε οι φήμες, αυτό συνέβη με εντολή του διευθυντή προγράμματος Πέτρου Μπούτου που θεωρούσε την Καλογεροπούλου “πολύ ΣΥΡΙΖΑ”.

Προβλήματα φαίνεται να ανακύπτουν και σχετικά με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Δώρα Αναγνωστοπούλου και ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιχειρείται να πεισθεί πως πρέπει να προχωρήσει στην πρόσληψη μιας ισχυρής “περσόνας” για το δελτίο από τον Σεπτέμβριο. Η αλήθεια είναι πως ο μεγαλοεφοπλιστής συμπαθεί τους Αντώνη Σρόϊτερ και Νίκο Χατζηνικολάου και δεν αποκλείεται να τους προταθεί να αναλάβουν το δελτίο ειδήσεων, αν και θα χρειαστεί “τρόπος και κόπος” για να “σπάσουν” τα συμβόλαιά τους με Alpha και Ant1.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλέλης στο Mega

Το, δε, μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα επιστρέψει ο Γιάννης Πρετεντέρης. Απάντηση δεν υπάρχει ακόμα, αν και θεωρείται πιθανότερο μια τέτοια επιστροφή να μην αφορά τον σχολιασμό στο δελτίο ειδήσεων αλλά μόνο την εβδομαδιαία πολιτική του εκπομπή “Ανατροπή”. Οι σχολιαστές στο δελτίο, πάντως, θεωρούνται ανεπαρκείς, παρότι τόσο ο Αντώνης Καρακούσης (“Βήμα”) και Γιώργος Μαντέλας (“Τα Νέα”) χαίρουν της εμπιστοσύνης του Βαγγέλη Μαρινάκη ως προς το σκέλος των καθηκόντων τους στις δύο εφημερίδες.

Ενδιαφέρον είχε ως προς τα παραπάνω το σχόλιο του Γιώργου Λακόπουλου, προ ημερών, στο anoixtoparathyro.gr:

“… Θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κρυφτεί, αλλά η απελπισία δεν την αφήνει. Αυτό που έκανε αυτή τη φορά είναι από τα άγραφα: κατήγγειλε, τον Τσίπρα επειδή έδωσε συνέντευξη στον κανάλι του Μαρινάκη! Ή αλλιώς: κατήγγειλε τον Μαρινάκη επειδή πήρε το κανάλι του συνέντευξη από τον Τσίπρα.
Ο καθ’ ύλην αρμόδιος του Πρωθυπουργού Στ. Πέτσας,..
ντυμένος «πηγές της ΝΔ», διακίνησε δήλωση που αναδείκνυε ο Τσίπρας «αποφάσισε να εμφανιστεί στο κανάλι του επιχειρηματία που αποκαλούσε ναρκέμπορα».
Τρικυμία εν κρανίω. Πριν όλα ο Τσίπρας δεν πήρε τηλέφωνο στο Μέγκα και τους είπε «αποφάσισα να σας δώσω συνέντευξη, έρχομαι». Τον κάλεσαν στο δελτίο, δεν πήγε μόνος του.
Η ΝΔ όμως θεωρεί ότι… δεν έπρεπε να τον καλέσουν. Και το παρουσιάζει ότι δεν έπρεπε «να εμφανιστεί στο κανάλι του επιχειρηματία που αποκαλούσε ναρκέμπορα».
Αν ο Πέτσας ήξερε το ανέκδοτο με το Βατικανό που διέψευσε κάτι που έγραψε μια μικρή επαρχιακή εφημερίδα για τον Πάππα, θα καταλάβαινε ποιος λέει τώρα τον Μαρινάκη «ναρκέμπορα».
(…)
Η γραμμή του Mέγκα: στηρίζει τη κυβέρνηση και κριτικάρει τον Τσίπρα, αλλά με δημοσιογραφικά κριτήρια κυρίως.
Από ό,τι φαίνεται στο Μέγκα η διόρθωση θα είναι ολοκληρωμένη. Και προφανώς έτσι προέκυψε το αυτονόητο: συνέντευξη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά για το Μητσοτακέικο ήταν: πού παμε, ρε;
Χωρίς δισταγμό η ΝΔ κατήγγειλε τον σταθμό -περί αυτού πρόκειται. Είναι και προειδοποίηση να μην το ξανακάνει. Τα «δικά» τους ΜΜΕ να δίνουν βήμα τον Τσίπρα; Δεν θα μπορεί να κλείσει μάτι ο Άδωνις…

Οι παροικούντες μπορούν να υποψιαστούν ποιοι έβαλαν στον Πέτσα την ιδέα της διπλής καταγγελίας: και του Τσίπρα και του Μαρινάκη. Είναι πλέον συνήθεις ύποπτοι.
Αλλά τους ξέφυγε ο βασικός ένοχος: ο Σταμάτης Μαλέλης. Ο αθεόφοβος – παλαιοπασόκος εδώ που τα λέμε- έκανε κάτι ανάρμοστο: αφαίρεσε την αρχισυνταξία του Δελτίου Ειδήσεων από το Μέγαρο Μάξιμου και την Πειραιώς… Ανήκουστο…”