Ν. Βούτσης: Σκεφτείτε και λίγο κ. Πέτσα, δηλαδή κ. Μητσοτάκη…

 Ν. Βούτσης: Σκεφτείτε και λίγο κ. Πέτσα, δηλαδή κ. Μητσοτάκη…

«Με θράσος εκατό πιθήκων παίζουν πάλι το χαρτί του εσωτερικού εχθρού, τα ίδια έλεγαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών που επέτρεψε την παρουσία τουρκικών μαχητικών και τουρκικής βάσης στα βόρεια σύνορά μας σήμερα, ενώ έχουν αναλυτική πληροφόρηση για το ποιες είναι οι ακροδεξιές ομάδες που κάνουν αντιποίηση Αρχής στη Λέσβο επιμένουν καθημερινά ότι πρόκειται για εθνοφυλακή υπό τις εντολές της ΕΛΑΣ, είναι ντροπή», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Για τις κατηγορίες Πέτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος» του Ερντογάν, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «δεν είναι απλώς απαράδεκτη και πρωτοφανής για την Μεταπολίτευση, αυτά που ειπώθηκαν και για την αξιωματική αντιπολίτευση και για δύο εφημερίδες, την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών, όλη η στρατηγική, η ρητορική, η λογική του “εσωτερικού εχθρού”, είναι ένα «πράσινο φως» για την Ακροδεξιά, μία συστηματική και κυνική προσπάθεια να αναδιαμορφωθεί η ακροδεξιά πολυκατοικία με ακροδεξιά  θεμέλια και συμπερίληψη όλου του κόσμου της Χρυσής Αυγής στους ορόφους … μία διχαστική, εμφυλιοπολεμική ρητορική που μπορεί μόνο κινδύνους να δημιουργήσει. Όλα αυτά είναι εντελώς απαράδεκτα».

«Κάνω μία πρόσκληση για σκέψη, στον κ. Πέτσα, στην κυβέρνηση, στον κ. Μητσοτάκη, περί αυτού πρόκειται. Ας σκεφτούν ότι την ίδια ρητορική είχαν αναπτύξει και κατά τη διάρκεια της συνομολόγησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και ότι αν δεν υπήρχε εκείνη η συμφωνία τώρα στα βόρεια σύνορά μας θα επιχειρούσαν τουρκικά αεροσκάφη και θα υπήρχε και μεγάλη τουρκική βάση. Δεν ντρέπονται λιγάκι, ένα ενάμιση χρόνο μετά που αποδείχθηκε ότι όλη εκείνη η ρητορική που οδηγούσε τα τάγματα εφόδου εναντίον της Αριστεράς και των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών που ήθελαν να λειτουργήσουμε ως σταθεροποιητική δύναμη στα Βαλκάνια και να επιλυθεί το ζήτημα με την Βόρεια Μακεδονία, δεν βλέπουν τα θετικά αποτελέσματα εκείνης της τολμηρής πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης Τσίπρα; Και έρχονται τώρα ξανά με θράσος… εκατό πιθήκων να μιλήσουν για εσωτερικό εχθρό και έλλειψη πατριωτισμού της Αριστεράς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Είναι πολύ πρόσφατα τα γεγονότα, θα έπρεπε να τους είχαν βάλει μυαλό», συνέχισε ο κ. Βούτσης, «ας πάρουν όλη την πληροφορία που έχουν από τη Λέσβο. Επί ημέρες όλοι οι παράγοντες τους πληροφορούν αυθεντικά για το ποιες είναι αυτές οι ακροδεξιές ομάδες που κάνουν αυτά τα αίσχη στο νησί. Και παρόλα αυτά ο κ. Πέτσας επέμενε καθημερινά ότι πρόκειται για δυνάμεις εθνοφυλακής υπό την σκέπη και τις εντολές της ΕΛΑΣ. Είναι ντροπή, αυτά είναι τα fake news μίας πολιτικής ανερμάτιστης και άκρως επικίνδυνης, που αντί  να στρέφεται εναντίον της ηγεσίας της Τουρκίας και της επικίνδυνης εργαλειοποίησης του προσφυγικού-μεταναστευτικού και της επικινδυνότητας που έχει προκαλέσει στα σύνορά μας, στον Έβρο και τα νησιά, αντί να στρέφεται και εναντίον των Ευρωπαίων που μας έχουν κλείσει και τα σύνορα και τις διεξόδους για μετεγκατάσταση, στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, των προσφύγων και μεταναστών που ονομάζουν ορδές. Είναι ντροπή, δεν έχει καμία σχέση με ίχνος πολιτικού φιλελευθερισμού αυτή η ρητορική».

Στην αρχή της συνέντευξής του κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, σημειώνοντας ότι «αυτά που συνέβησαν, έγιναν όσο ήμασταν εκεί, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρών όλο το τριήμερο, είμαστε αδιάψευστοι μάρτυρες … Ήρθαμε σε επαφή με όλους τους φορείς του νησιού, τους επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό … με παρουσία στην αντιφασιστική το Σάββατο το πρωί και την μεγάλη συγκέντρωση και συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ … η τοπική κοινωνία ανάπνευσε, δόθηκε η ευκαιρία … Με τη βοήθεια τοπικών ΜΜΕ έχουν αποκαλυφθεί πάρα πολλά, παρά το κεντρικά μεθοδευμένο πέπλο σιωπής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, υπογράμμισε, «προκλήθηκε επανειλημμένα να διευκρινίσει ότι όσα συμβαίνουν στη Λέσβο δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την Εθνοφυλακή ή άλλη συντεταγμένη διαδικασία σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ … ανεξέλεγκτες ακροδεξιές ομάδες κάνουν επί ημέρες αντιποίηση Αρχής, έστηναν μπλόκα, δεν άφησαν πλοίο να δέσει στο λιμάνι, προπηλάκισαν, χτύπησαν ανθρώπους, συνεργεία δημοσιογράφων».

Ανέφερε επίσης ότι στη συνάντηση με τον επικεφαλής της αστυνομίας εκεί, «είδαμε και την επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας, που επίσης είχε προπηλακιστεί, κατέθεσε σειρά από συμβάντα και γεγονότα». Ο εμπρησμός στη Σκάλα Συκαμιάς, του χώρου πρώτης υποδοχής εκεί και ο μεγάλος εμπρησμός της δομής του ελβετικού Ερυθρού Σταυρού, όλα αυτά τα γεγονότα «είναι άκρως επικίνδυνα και προειδοποιήσαμε … παρόλα αυτά ο κ. Πέτσας συνεχίζει να καλύπτει κεντρικά … αυτό σημαίνει ότι και η κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης καλύπτει αυτά που συμβαίνουν».

«Διέγραψαν μόνο αυτόν που έφυγε από τη… γραμμή της σιωπής», σημείωσε, καθώς τα επίσημα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή με την σιωπή και την ανοχή τους τους ενθαρρύνουν στην πράξη όσα συμβαίνουν. «Αυτή είναι η στάση τους, δεν αποδοκιμάζουν, δεν βγαίνουν μπροστά … Φωτεινή εξαίρεση ήταν ο πρώην βουλευτής Παύλος Βογιατζής που έγκαιρα είπε για τις ακροδεξιές ομάδες που κάνουν αντιποίηση Αρχής».

«Η κυβέρνηση ανέχεται τη δράση τους, όπως και ναζιστών που έχουν έρθει από την Ευρώπη», επανέλαβε ο κ. Βούτσης, την ώρα που «πράγματι, η Λέσβος δεν αντέχει άλλο, από κάθε άποψη. Η κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό 25.000 μεταναστών και προσφύγων που υποφέρουν σε συνθήκες μη βιώσιμες στη Μόρια, έχει οδηγήσει όλο το νησί σε δραματική κατάσταση. Τα κουράγια τελειώνουν, δημιουργείται θερμοκήπιο ανάπτυξης ακροδεξιών λογικών. Ενδεχομένως θέλουν να επιβάλουν το να γίνουν κλειστές κέντρα-φυλακές για πολύ κόσμο στα νησιά του βορείου Αιγαίου».

Πηγή: stokokkino.gr