Μητσοτάκης: Δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν (vid)

 Μητσοτάκης: Δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν (vid)

«Δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι μπορεί να τέθηκαν σε άλλες συγκυρίες ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν», τόνισε ο πρωθυπουργός από το Βερολίνο

«Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι σημαντικότερο από το φόβο σας για τον κορoναϊό», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Επενδυτικού Forum στο οποίο μετέχει και η Αγκελα Μέρκελ (με την οποία δεν υπήρξε χειραψία, λόγω των μέτρων πρόληψης).

Τόνισε ότι η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα, αλλά και τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Μιλώντας για την εικόνα της οικονομίας τόνισε ότι η ασύμμετρη απειλή εξ ανατολών αλλάζει τις προτεραιότητες αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από κανέναν. «Αποδείξαμε ότι έχουμε τη βούληση και την αποτελεσματικότητα για να φυλάξουμε τα σύνορα».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μεταναστευτικό εισερχόμαστε σε νέα φάση και είναι καιρός να αποδείξουν όλοι να επιδιώκουν την αντιμετώπισή του. Τόνισε πως θεωρεί θετική την επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες και ευχήθηκε να αποτελέσει την αρχή για αποκλιμάκωση. Ξεκαθάρισε όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει έμπρακτη αλλαγή στην στρατηγική της Τουρκίας. «Αν ο Ερντογάν θέλει αναθεώρηση της συνθήκης ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να αλλάξει στρατηγική».

Ο Μητσοτάκης ζήτησε να αποσυρθούν οι πρόσφυγες από τα σύνορα και να αποδεχτεί η Τουρκία να πάρει γρήγορα πίσω πρόσφυγες. Κατέθεσε πρόταση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Frontex, τόσο μέσα στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά σύνορα για ανάσχεση των ροών.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο κοροναϊός έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα και τόνισε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης. Έστειλε δε το μήνυμα ότι υπό της παρούσες συνθήκες ίσως να μην μπορούν να πιαστούν συμφωνημένοι στόχοι που τέθηκαν στο παρελθόν».

Όπως είπε «το 2020 θα είναι μια διαφορετική χρονιά από αυτή που περιμέναμε και ίσως δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι μπορεί να τέθηκαν σε άλλες συγκυρίες ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης: Απαιτείται έμπρακτη αλλαγή στάσης της Τουρκίας

Σχετικά Άρθρα