Αποκάλυψη: Επαφές με τον ρατσιστή δολοφόνο 51 ανθρώπων στη Ν.Ζηλανδία είχε ο Αυστριακός ακροδεξιός που ήρθε στη Λέσβο!

 Αποκάλυψη: Επαφές με τον ρατσιστή δολοφόνο 51 ανθρώπων στη Ν.Ζηλανδία είχε ο Αυστριακός ακροδεξιός που ήρθε στη Λέσβο!

“Κόλαση στο νησί” επιγράφεται ρεπορτάζ της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που καταγράφει τις εξελίξεις στη Μυτιλήνη. “O προσφυγικός καταυλισμός στη Μόρια είναι ούτως η άλλως υπερπλήρης. Η κατάσταση και η διάθεση που επικρατεί είναι αποκαρδιωτική.

Τώρα κάνουν την εμφάνισή τους και ακροδεξιοί τραμπούκοι. Θύματά τους, όλο και πιο συχνά, οι ΜΚΟ”, επισημαίνει ο αρθρογράφος και παρατηρεί ότι “λίγο μετά την αναγγελία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν θα εμποδίζει πλέον τους πρόσφυγες να πάρουν τον δρόμο για την Ευρώπη, ήρθε η κόλαση στη Λέσβο.

Ομάδες τραμπούκων έκλεισαν δρόμους, επιτέθηκαν σε συνεργάτες ΜΚΟ όπως η ‘Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και οι ‘Γιατροί χωρίς Σύνορα’, απέτρεψαν τον ελλιμενισμό σκάφους που ήταν γεμάτο πρόσφυγες. Ένας εγκαταλειμμένος καταυλισμός, τον οποίο ήθελαν να θέσουν σε λειτουργία και πάλι τα Ηνωμένα Έθνη, παραδόθηκε στις φλόγες. Το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν ήταν ο σπινθήρας σε μία γεμάτη μπαρουταποθήκη, έτοιμη να εκραγεί”.

Στους ακροδεξιούς ταραχοποιούς αναφέρεται πιο αναλυτικά η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus.

Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι ένας από αυτούς είναι, πιθανότατα, ο Αυστριακός Μάρτιν Ζέλνερ, ο οποίος “εμφανίζεται σε βίντεο που δημοσιεύει το ακροδεξιό Ταυτοτικό Κίνημα της Γερμανίας. Δείχνει τον ίδιο και άλλους δύο νεαρούς άνδρες να μιλούν στην κάμερα, απαιτώντας την προστασία των ελληνικών συνόρων. Το βίντεο αφήνει να εννοηθεί ότι για τον σκοπό αυτό έχουν μεταβεί και οι ίδιοι στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων ο Ζέλνερ επικρίνεται, γιατί είχε δεχθεί δωρεά 1.500 ευρώ από τον δoλοφόνο του Κράισττσαρτς (στη Νέα Ζηλανδία). 51 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε εκείνη την επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα. Επιπλέον λέγεται ότι ο 31χρονος Αυστριακός είχε επανειλλημμένα επικοινωνία με τον δράστη μέσω E-Mail. Οι αρχές διενεργούσαν προανάκριση για πιθανή συμμετοχή του Ζέλνερ σε τρομοκρατική οργάνωση”.

Όπως γράφει το katiousa.gr, στη Λέσβο ο Ζέλνερ κι οι ακόλουθοί του κρατάνε ελληνική και αυστριακή σημαία, τη μαυροκίτρινη σημαία της οργάνωσής τους καθώς και πανό που αναγράφει στα αγγλικά “Με τίποτα δε θα κάνετε πατρίδα σας την Ευρώπη”. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ζέλνερ αναπαράγει και απάντηση της αστυνομίας της Βιέννης στο τουίτερ (σε λογαριασμό που φαίνεται να έχει σβηστεί) σχετικά με το αν επιτρέπεται να μεταβεί για υποστήριξη των συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ζέλνερ έχει το δικαίωμα να πάει ως “ιδιώτης”, αλλά το “αν θα δεχτεί η ελληνική συνοριοφυλακή τη βοήθειά του είναι απόφαση μόνο της ελληνικής συνοριοφυλακής”, δείχνοντας ουσιαστικά ανοχή στην ακροδεξιά δράση του και μάλιστα εκτός συνόρων.

Ένα άλλο “διαμάντι” της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, που βρίσκεται στον Έβρο, είναι ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος των “Σουηδών δημοκρατών”, Τζίμι Άκεσον, ο οποίος μοίραζε στα αγγλικά φυλλάδιο όπου ζητούσε από τους μετανάστες να μην έρθουν στη Σουηδία γιατί “είμαστε γεμάτοι”. Σε αντίστοιχη ενέργεια είχε προχωρήσει το κόμμα αυτό και το 2015 στο ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή: Deutsche Welle