Τα κόμματα για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 Τα κόμματα για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μυνήματα  απεύθυναν τα πολιτικά κόμματα και οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων με αφορμή την 8η Μαρτίου, ημέρας της γυναίκας

Το μύνημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ημέρα της Γυναίκας ήταν:

«Πρέπει να αναδείξουμε την ανισότητα που δυστυχώς υπάρχει ακόμη, και να εργαστούμε ώστε να την εξαλείψουμε», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.      

«Δεν αρκεί μία ημέρα για να τιμήσουμε όλες τις γυναίκες που εργάζονται σκληρά για να ανταποκριθούν σε πολλαπλούς ρόλους με επιτυχία. Μπορούμε όμως να αναδείξουμε την ανισότητα που δυστυχώς υπάρχει ακόμα και να εργαστούμε ώστε να την εξαλείψουμε», γράφει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων σημειώνει:

Η 8η του Μάρτη υπενθυμίζει τον καθημερινό αγώνα μας για ελευθερία και ισότητα, τη διεκδίκηση της ίσης αντιμετώπισης των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και για όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Σήμερα, καμία χώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει επιτύχει την ισότητα των φύλων, παρά την πρόοδο που σημειώθηκε. Οι γυναίκες εξακολουθούν να υποτιμούνται και να υφίστανται διακρίσεις και ανισότητες, να έχουν λιγότερες επιλογές. Την ίδια στιγμή, απουσιάζουν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και βιώνουν πολλαπλές μορφές βίας στο σπίτι και στους δημόσιους χώρους.

Η Φώφη Γεννηματά, η μοναδική αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος σήμερα:

«Γυναίκα. Είναι η ίδια η ζωή. Κι όσο δεν έχουμε τη θέση που δικαιούμαστε και μας αξίζει στην κοινωνία, θα είμαστε εδώ για να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε. Και μέρες σαν τη σημερινή να γιορτάζουμε ένα ακόμα βήμα προς την ουσιαστική ισότητα. Χρόνια πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ενώ στο μύνημα της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, σημειώνεται ότι:

«Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στις εργάτριες και υπαλλήλους, στις επιστήμονες, στις επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες, στις άνεργες και συνταξιούχους, ιδιαίτερα στις νέες μητέρες, στις μαθήτριες- φοιτήτριες, στις πρόσφυγες- μετανάστριες.

Η 8η Μάρτη, καθιερωμένη ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας πριν 110 χρόνια, με απόφαση της Β’ Διεθνούς Συνδιάσκεψης σοσιαλιστριών γυναικών, για το ΚΚΕ δεν είναι μια μέρα ιστορική – επετειακή. Είναι μια μέρα ενταγμένη στην αλυσίδα του καθημερινού αγώνα του για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή.

Το Μέρα 25 με ένα ολιγόλογο μύνημά του αναφέρει:

Κάποιοι τιμούν τη γυναίκα μία φορά κάθε χρόνο. Εμείς την τιμούμε κάθε μέρα!

Ενώ τέλος, στο μύνημα της Ελληνικής Λύσης σημειώνεται ότι:

Η σημερινή μέρα έρχεται να τιμήσει την μητέρα, την σύζυγο, την αδελφή, την φίλη, την εργαζομένη, την άνεργη, την αγωνίστρια, τη ΓΥΝΑΙΚΑ της Ελλάδας, του κόσμου!

Έρχεται να υπενθυμίσει σε κάθε κοινωνία την ανάγκη σεβασμού και προάσπισης των αρχών της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να μας υπενθυμίσει ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών δεν είναι υπόθεση μόνο των γυναικών αλλά της κοινωνίας. Της πολιτείας. Όλων μας.

Σχετικά Άρθρα