Αποχώρηση Μόσιαλου λόγω… Θείας Κοινωνίας

 Αποχώρηση Μόσιαλου λόγω… Θείας Κοινωνίας

Εξαιτίας των παρεμβάσεών του που προκάλεσαν δυσαρέσκεια σε πολλούς, ο καθηγητής δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, αποχωρεί από την ομάδα των σοφών διαχείρισης του Κορονοϊού της Ελλάδας και όπως χαρακτηριστικά γράφει, παίρνει διάλειμα.

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις του Ηλία Μόσιαλου προκάλεσαν το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και της πολιτικής ηγεσίας, ενώ ο καθηγητής του LSC παρενέβη με skype και στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου.

Από τις παρεμβάσεις του που προκάλεσαν πολλά σχόλια ήταν αυτή για την Εκκλησία που φάνηκε να διστάζει να πεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω της Θείας Κοινωνίας. Ο ίδιος απαντά ότι προειδοποίησε τις ευπαθείς ομάδες που μετέχουν του εκκλησιασμού να αποφεύγουν να το κάνουν αφού η ιός μεταδίδεται και μόνο από την παρουσία τους στην Εκκλησία την Κυριάκη.

Ο κ. Μόσιαλος έγραψε:

Τελευταία ανάρτηση περί κορωνοιού και παίρνω ένα διάλειμμα μεγάλης διαρκείας όσον αφορά στην ενημέρωση για τις εξελίξεις.

-Εδώ και ένα μήνα τονίζω την ανάγκη για επαρκή προετοιμασία για να αντιμετωπίσουμε την απειλή.

– Παράλληλα κατέθεσα έγκαιρα συγκεκριμένες (όχι γενικά και αόριστα) προτάσεις στη σύσκεψη που οργανώθηκε υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού. Προτάσεις, όχι εκκλήσεις μόνο. Οι περισσότερες έχουν υλοποιηθεί. Προτάσεις κατέθεσαν βέβαια και πολλοί άλλοι επιστήμονες. Η κυβέρνηση έχει θεσμούς, ακούει τους ειδικούς και συνθέτει τις προτάσεις τους. Αυτό κάνει κάθε σωστή κυβέρνηση.

– Έδωσα έμφαση στη σημαντική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Είπα ότι τώρα προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και όχι η περαιτέρω μείωση των φόρων. Αυτό δυσαρέστησε πολλούς φίλους στο κεντροδεξιό φάσμα του πολιτικού συστήματος.

– επισήμανα την ανάγκη σύμπλευσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό. Χαίρομαι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

– δεν υποτίμησα τους κινδύνους από το νέο ιό. Δεν είναι ούτε απλή γρίπη όπως λένε μερικοί ούτε θα είναι η συντέλεια του κόσμου. Οι επιπτώσεις όμως για τις ευπαθείς ομάδες θα είναι μεγάλες αν δεν ελέγξουμε τη διασπορά του ιού.

Σχετικά Άρθρα