Κοροναϊός: Στο Αττικόν άνδρας με ύποπτα συμπτώματα

 Κοροναϊός: Στο Αττικόν άνδρας με ύποπτα συμπτώματα

Το απόγευμα της Τρίτης εμφανίστηκε ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού ένας άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο αναφοράς Αττικόν. Ο ίδιος και η οικογένειά του ενημέρωσαν τις αρχές κι αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πραγματοποίησε τη διακομιδή.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ναυτικός, με ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό, νοσηλεύεται σε απομόνωση από τη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ωστόσο, το δείγμα του ασθενούς για τη νόσο βγήκε αρνητικό.

Καθαρές είναι οι εξετάσεις και για το 6χρονο παιδάκι που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων. Στο συγκεκριμένο ίδρυμα μεταβαίνουν για εξετάσεις μαθητές που επέστρεψαν από το εξωτερικό όπου ταξίδεψαν με το πρόγραμμα Erasmus.

Νωρίτερα, ένα 4χρονο παιδάκι ιταλικής καταγωγής μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Κορίνθου στο νοσοκομείο Παίδων με ύποπτα συμπτώματα. Σημειώνεται πως κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ είχε λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Αναμένεται να σταλεί δείγμα στο Ινστιτούτο Παστέρ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάσχει από τον ιό.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα πρόληψης για τη νόσο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, ο κοροναϊός εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος, όμως η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να προχωρήσει στην έκδοση ΠΝΠ με μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου.

«Πτυχές του σχεδίου για τον κοροναϊό θα εξελίσσονται ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις», σημείωσε ο κ. Πέτσας και διευκρίνισε ότι πρόκειται για δυναμικό μέτρο προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν όλα τα μέτρα. «Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά Άρθρα