ΣΥΡΙΖΑ: Αφήστε τη δικαιοσύνη να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis

 ΣΥΡΙΖΑ: Αφήστε τη δικαιοσύνη να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της πολιτικής πρωτοβουλίας που πήρε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προστασία του καθεστώτος των προστατευόμενων μαρτύρων. Όπως λένε, η εμμονή τους για την τήρηση της νομιμότητας και η διεθνοποίηση του θέματος αποδείχθηκε σωστή καθώς μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας θα πάει να καταθέσει στη ΓΑΔΑ με πλήρη προστασία.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο το βράδυ, απάντησε στις απειλές στελεχών της ΝΔ ότι εάν είναι μπλεγμένος – με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου – η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη, λέγοντας: «Εδώ είμαι, τους απαντώ. Κοπιάστε. Αν έχετε τα κότσια μη προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον.

Μη στήνετε πραξικοπήματα της συμφοράς, που καταλήγουν σε φιάσκο και γελοιοποίηση. Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη εδώ είμαι. Στη διάθεσή σας.

Και σας προκαλώ, να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια. Αν δεν τα έχετε, σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς. Σταματήστε αυτήν την άθλια καραμέλα της σκευωρίας.

Και αφήστε επιτέλους τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να διερευνήσει το σκάνδαλο της Novartis».

Σκληρή αντιπολίτευση

Στον ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την υπόθεση της Novartis όπου τα στελέχη του την παρακολουθούν στενά, έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με την ΝΔ καθώς, όπως λένε, έχουν πλέον συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια τους για να κάνουν σκληρή αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην εκδήλωση του Ταεκβοντό υπήρξαν επτά βίντεο, τα οποία έδειχναν «τις κυβερνητικές ανακολουθίες ανά τομέα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι στο προσφυγικό ενώ ισχυρίζονται ότι οι συνταξιούχοι θα αντιληφθούν ότι αυτά που λέει ο υπουργός Εργασίας δεν ευσταθούν και δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα. «Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλήττει στοχευμένα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους επαγγελματίες των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων, λένε στελέχη της Κουμουνδούρου και προσθέτουν: «Η κυβέρνηση προκαλεί απώλεια εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους, καθώς καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη – ολόκληρη για χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για υψηλότερες συντάξεις – ενώ οι όποιες αυξήσεις στις συντάξεις θα αφορούν μόλις 1 στους 10, από την κλίμακα των υψηλότερων συντάξεων.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για συνέχιση της 13ης σύνταξης που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδονται πλήρως. Επιπλέον το νομοσχέδιο μειώνει 30% τις συντάξεις όσων έχουν καταστεί απασχολούμενοι-συνταξιούχοι πριν την εφαρμογή του ν.4387/2016. Προβλέπει επίσης και άλλη μία περικοπή: το ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης από τα 40 έτη και μετά μειώνεται από 2% σε 0,5%. Μια εξαιρετικά απότομη, αδικαιολόγητη και τιμωρητική μείωση για όσους έχουν πάνω από 40 έτη ασφάλισης».

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι σε ένα τουλάχιστον μήνα θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη εάν δεν υπάρξει ρύθμιση για τα δάνεια πρώτης κατοικίας, καθώς, όπως υποστηρίζουν, όσοι δεν πληρώνουν δεν σημαίνει ότι είναι μπαταχτσήδες ή κατ’ επάγγελμα κακοπληρωτές.

«Μπορεί απλώς να είναι άνθρωποι που δεν έχουν να δώσουν την δόση για να κρατήσουν το σπίτι τους» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι τράπεζες έχουν επανειλημμένα ανακεφαλαιοποιηθεί με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων» επισημαίνουν.

«Η εκκαθάριση των βιβλίων τους πρέπει να γίνει – και να λάβουμε όλα τα σχετικά μέτρα για αυτό – επ’ ωφελεία της κοινωνίας και της οικονομίας. Δυστυχώς, όμως, στο σχέδιο Ηρακλής υπάρχει αδιαφάνεια. Κόμματα της αντιπολίτευσης, οργανωμένη επιχειρηματικότητα, κοινωνία των πολιτών και επιστημονικοί φορείς αξιώνουμε και διαφάνεια και προστασία της α’ κατοικίας και εγγύηση ότι αυτή η διαδρομή δεν θα βλάψει τα συμφέροντα της οικονομίας συνολικά».

Σε ότι αφορά την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την πρώτη κατοικία λένε ότι «εμπίπτει στη διατυπωμένη από καιρό θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο δρόμος της διαβούλευσης και της συζήτησης είναι ανοιχτός. Η κοινή στάση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων είναι αυτονόητη αξίωση της κοινωνίας».

Σχετικά Άρθρα