Προανακριτική Novartis: Τι κατέθεσε στη ΓΑΔΑ o «Μάξιμος Σαράφης»

 Προανακριτική Novartis: Τι κατέθεσε στη ΓΑΔΑ o «Μάξιμος Σαράφης»

Στη ΓΑΔΑ κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας (24/12) ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, με την κωδική ονομασία, «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, που επικαλείται ο ΑΝΤ1, ο προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και τα όσα είπε ήταν απλώς πιθανολογίες. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο «Μάξιμος Σαράφης», δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς. Για την εμπλοκή Μανιαδάκη, τόνισε πως είχε καταθέσει, αλλά η εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, του είχε πει «άστον για μετά», συμπληρώνοντας ότι «δεν ήθελε να τον εμπλέξει».

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, πάντα σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο για τον Σαμαρά, απλά πιθανολογούσα», ενώ εξαίρεσε από την όλη υπόθεση τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. «Πέρα από την εκτίμηση του για τυχόν εύνοια, δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό του», δήλωσε για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Τέλος ο «Μάξιμος Σαράφης» ανέφερε ότι το έγγραφο που τον παρουσιάζει ως μάρτυρα στο FBI είναι ανακριβές, ενώ είπε ότι δεν δέχεται να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με κανέναν.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν από την πλευρά τους πως «ο Σαράφης επιβεβαίωσε όλα όσα είχε καταθέσει στην εισαγγελία διαφθοράς».

Πηγή: ant1news.gr

Σχετικά Άρθρα