Τραγωδία στους Παξούς-12 νεκροί και 17 αγνοούμενοι μετανάστες μετά τη βύθιση πλοίου

 Τραγωδία στους Παξούς-12 νεκροί και 17 αγνοούμενοι μετανάστες μετά τη βύθιση πλοίου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η γιγάντια επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση και περισυλλογή 50 περίπου μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο βυθίστηκε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών .

Άκαρπες παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οι έρευνες των λιμενικών αρχών για τον εντοπισμό των περίπου 17 προσφύγων που αγνοούνται από το πρωί του Σαββάτου μετά το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά των Παξών.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο της Πρέβεζας μεταφέρονται οι 21 διασωθέντες, αλλά και οι 12 νεκροί πρόσφυγες που εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Οι διασωθέντες θα εξεταστούν από τους γιατρούς προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή της υγείας τους- ήδη όπως έχει γίνει γνωστά 3 άτομα από αυτούς δεν είναι σε καλή κατάσταση -και αργότερα θα φιλοξενηθούν σε κατάλληλους χώρους της περιοχής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Λιμενικό Σώμα μέχρι τώρα έχουν διασωθεί από τη θάλασσα 21 μετανάστες, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που έφτασαν πλέον τους δώδεκα .

Στο σημείο βρίσκονται σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα