Ποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν θέλουν…Παυλόπουλο- “Unfair” με προβολή άρθρου που χλευάζει τον ΠτΔ

Ενώ όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στην επιλογή του σχετικά με το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πληροφορίες θέλουν τους βασικούς του συνεργάτες να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα σχετικά με τις επιλογές που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Ένα άρθρο, μάλιστα, του φανατικού επικριτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Προκόπη Παυλόπουλου αρθρογράφου της “Καθημερινής” Τάκη Θεοδωρόπουλου, έρχεται να ταράξει τα νερά και πιθανώς να αποκαλύπτει τις πρωθυπουργικές προθέσεις.

Στο άρθρο του ο Τάκης Θεοδωρόπουλος χλευάζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΠτΔ αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι δύο πολύ στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσαν να αναπαράγουν το σχετικό tweet προβολής του. Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης (που είναι και ανηψιός του) και ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανάρτησαν το άρθρο στο twitter δημιουργώντας εύλογα την αίσθηση πως συμφωνούν με την “τοξική” ρητορική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης -λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας συναντηθεί με τον πρωθυπουργό!- και κατά του Προκόπη Παυλόπουλου.

https://www.avgi.gr/documents/10179/0/565676767867%CE%94%CE%A6%CE%A6%CE%94%CE%93.jpg/ce459b98-669f-4895-8b85-0a353b7373ce?t=1578607636592

Μερικές ώρες πριν τις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναπαρήγαγε μέσω Τwitter άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου από την Καθημερινή, που χλευάζει εκτός από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι πληροφορίες θέλουν τους Στέλιο Πέτσα, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής (που διετέλεσε και διευθυντής της εφημερίδας “Τα Νέα”) Δημήτρη Μητρόπουλο να συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό να μην επιλέξει τον Προκόπη Παυλόπουλο. Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο συντονιστής της κυβέρνησης Άρης Σκέρτσος, πολύ στενός συνεργάτης, επίσης, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόνο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα προτιμούσε την επανεκλογή Παυλόπουλου, αν και έχει καταθέσει και εναλλακτική πρόταση για την πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελαροπούλου.

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφώς κατά της επανεκλογής του σημερινού Προέδρου και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι δημοσιογράφοι που έχουν προσληφθεί στις υπηρεσίες του πρωθυπουργού.

Αλλά και δημοσιογράφοι που επηρεάζουν τον πρωθυπουργό, όπως ο εκδότης του “Φιλελεύθερου” Θανάσης Μαυρίδης -που μετέχει ενίοτε και στην επικοινωνιακή ομάδα- έχει ταχθεί κατά του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας. Με άρθρο του, μάλιστα, στο liberal.gr, μέμφεται έμμεσα τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ που δημοσίως έχουν λάβει θέση υπέρ της επανεκλογής Παυλόπουλου, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, η ΌΛγα Κεφαλογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κ.ά.

Σχετικά Άρθρα