Μιχ. Ιγνατίου: Τι γύρευε ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο;

Οι Έλληνες είμαστε ανυπόμονος λαός. Και έχουμε και αυτή την κακή συνήθεια του «ότι θέλω, τώρα το θέλω», σάμπως και αν περιμένουμε μέχρι αύριο θα έρθει το τέλος του κόσμου. Γιατί η εισαγωγή; Διότι πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Αμερικής είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στην Ουάσιγκτον και δεν πήρε τίποτα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το έχω γράψει ξανά αλλά ποιος δίνει σημασία όταν πάνω απ’ όλα βάζουμε το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον. Τα ίδια έκαναν οι Νεοδημοκράτες στον Αλέξη Τσίπρα όταν είχε έρθει στην αμερικανική πρωτεύουσα, τον Οκτώβριο του 2017. Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε σπεύσει να τον κατακρίνει για τη συμφωνία για τα μαχητικά F-16. Τα ίδια ανταποδίδουν τώρα στον κ. Μητσοτάκη οι Συριζαίοι. Μυαλό δεν θα βάλουμε ποτέ. Και δεν θα μάθουμε στα εθνικά θέματα «να τα βρίσκουμε» όσες διαφορές και να έχουμε.

Λοιπόν: Τα όποια αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πλανητάρχη θα τα δούμε στο σύντομο μέλλον. Στο Λευκό Οίκο συνηθίζουν να συζητούν όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν με τους ξένους ηγέτες που φιλοξενούν και δίνεται εντολή στους διπλωμάτες και τους στρατιωτικούς για να συνεχίσουν τις συζητήσεις στις βάσεις που τέθηκαν και να προχωρούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα