Τεντ Λόνσις: Ο ομογενής με περιουσία 1 δισ $ και φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο ιδιοκτήτης των Washington Wizards που τον κάλεσε στον αγώνα με τους Boston Celtics

Ο Ted Leonsis, σύμφωνα με το ετήσιο αφιέρωμα του «The National Herald» με τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς φέρεται να διαθέτει περιουσία $1 δισ. δολάρια. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι στο Διαδίκτυο, σε Κεφάλαια Επιχειρήσεων και τα Επαγγελματικά Αθλήματα. Στον αγώνα των Washington Wizards με τους Boston Celtics βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

ΌΠως γράφτηκε τα εισιτήρια του αγώνα, στις θέσεις που κάθησε ο πρωθυπουργός, κοστίζουν (για δύο άτομα) 4.600 δολλάρια, ωστόσο, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, το πρωθυπουργικό ζεύγος ήταν προσκεκλημένο του ιδιοκτήτη της ομάδας και πάμπλουτου ομογενούς, ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη.

Εγγονός Ελλήνων μεταναστών, ο κ. Leonsis γεννήθηκε σε μια οικογένεια μέτριων μέσων στο Μπρούκλιν και πέρασε τα πρώτα του χρόνια εκεί. Η οικογένειά του αργότερα επέστρεψε στην πατρίδα της μητέρας του, το Λόουελ της Μασαχουσέτης. Αποφοίτησε από το Lowell High School το 1973 και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ελληνοαμερικανός ιδιοκτήτης των Washington Wizards

Πούλησε την κατοικία του στην Ουάσιγκτον 3,2 εκατ $

Ο ομογενής, Ted Leonsis, ιδιοκτήτης των Washington Capitals και των Wizards, ο οποίος βρίσκεται και στον ετήσιο κατάλογο του «The National Herald» με τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς έθεσε προς πώληση την οικία του στο Τζορτζτάουν, με τιμή τα 3,2 εκατ. δολάρια, όπως αναφέρουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το dc.urbanturf.com.

Πρόκειται για ένα condo, με δύο υπνοδωμάτια, στο Wormley Row της Prospect Street NW, ένα πρώην σχολικό κτίριο που μετατράπηκε σε πολυτελείς οικίες το 2008 και 2009.

Σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, ο κ. Leonsis αγόρασε το δικό του condo το 2009 για 2,6 εκατ. δολ. Εχει έκταση 2.500 τ.π. με μεγάλη κουζίνα και καθιστικό, καθώς και ευρύχωρη κύρια κρεββατοκάμαρα, με μεγάλη ντουλάπα και χώρο για ένδυση. Τα ταβάνια φτάνουν τα 11 πόδια και η διακόσμηση είναι ιδιαίτερα προσεγμένη.

Το condo είναι προς πώληση από την Mark McFadden of Washington Fine Properties.

Το άρθρο, ανέφερε πως είναι η δεύτερη φορά που το όνομα της οικογένειας Leonsis γίνεται «είδηση» στο χώρο του real estate για κατοικίες στην DC φέτος.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο γιος του Ted Leonsis, Zach, αγόρασε μία οικία 9 εκατ. δολ. στην περιοχή Kalorama, όπως έγραψε το bizjournals.com.Ο Zach Leonsis είναι ανώτερος αντιπρόεδρος στρατηγικών πρωτοβουλιών της Monumental Sports & Entertainment και γενικός διευθυντής της Monumental Sports Network. Η πώληση ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην περιοχή αυτή τη χρονιά. Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά, επεσήμανε η ιστοσελίδα.

Ποιος είναι ο Τed Leonsis

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ελληνοαμερικανός ιδιοκτήτης των Washington Wizards

Μετά την αποφοίτησή του το 1977, επέστρεψε στο σπίτι των γονέων του στο Λόουελ και άρχισε να εργάζεται για την Wang Laboratories. Το 1980, ο Leonsis ξεκίνησε τη δική του εταιρεία, η οποία μεγάλωσε γρήγορα, και την πώλησε στο Ιnternational Thompson για $ 60 εκατομμύρια το 1981.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το Redgate, το οποίο πούλησε στην AOL το 1993. Ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος της AOL προτού την εγκαταλείψει το 2006. Ο Leonsis και η σύζυγός του, Lynn, ζουν στο Μέριλαντ. Εχουν έναν γιο, τον Ζακάρ (Ζακ), και μια κόρη, την Ελε.

Ως ιδιοκτήτης πολυάριθμων αθλητικών ομάδων, ο Ted J. Leonsis υπήρξε εδώ και χρόνια το επίκεντρο του αθλητικού κόσμου της περιοχής της Ουάσιγκτον DC.

Είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της Monumental Sports and Entertainment, η οποία κατέχει και λειτουργεί τις επαγγελματικές αθλητικές ομάδες Washington Capitals, Washington Wizards, Washington Mystics και το Verizon Center στο κέντρο της Ουάσιγκτον.

Αφού επέζησε της συντριβής αεροπλάνου το 1983, αποφάσισε να «επανεξετάσει τις προτεραιότητές του». Ο ίδιος συνέταξε μια λίστα με 101 στόχους για να επιτύχει. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει 82 από τους στόχους αυτούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ελληνοαμερικανός ιδιοκτήτης των Washington Wizards

Σχετική εικόνα

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Σχετικά Άρθρα