Στη Θεία Λειτουργία και την κατάδυση του Σταυρού στο Τάρπον Σπρινγκς ο Κυριάκος Μητσοτάκης(vid & foto)

Οι φετινοί εορτασμοί, για την Ομογένεια και το ελληνικό χωριό του Τάρπον Σπρινγκς, απέκτησαν ιστορικό χαρακτήρα. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Τάρπον Σπρινγκς, καθώς ο Ελευθέριος Βενιζέλος την περίοδο που το επισκέφτηκε πριν 98 χρόνια, δεν ήταν πρωθυπουργός. Παράλληλα, έγινε η πρώτη τέλεση Αγιασμού των Υδάτων από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Φέτος, το Τάρπον Σπρινγκς γιόρτασε τα Θεοφάνεια για 114η χρονιά, αρχής γενομένης με την πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, με κατάληξη, στη συνέχεια, στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη παραβρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος

Πέτσας, όπως επίσης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Επιπλέον, στους εορτασμούς ήταν και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος.

Φέτος, για πρώτη φορά μετέβη στην Ταμπα και αντιπροσωπεία του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, με 19 μαθητές και συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Ιωάννη Τηλιακό και Μαρία Κατέχη, αλλά και την γονέα Κυριακή Ελευθεριάδη. Αξίζει να σημειωθεί πως τον σταυρό στο Τάρπον Σπρινγκς έπιασε ο Χάντερ Σακατέλης.

Άφιξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτακη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολαου στο Ταρπον Σπρινγκς…Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2MZOu78

Gepostet von Εθνικός Κήρυξ / The National Herald am Montag, 6. Januar 2020

Ο Χάντερ Σακαντέλης έπιασε τον σταυρό στο Τάρπον Σπρινγκς… Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2MZB7UA

Gepostet von Εθνικός Κήρυξ / The National Herald am Montag, 6. Januar 2020

Σχετικά Άρθρα