Γκρίνια από τους “53+” για τον προσυνεδριακό διάλογο – Αναμένεται πρωτοβουλία Τσίπρα;

Μέλη της κίνησης των «53+», εμφανίζονται προβληματισμένα για πολλές από τις διαδικασίες διεύρυνσης που είναι σε εξέλιξη και βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Νίκο Βούτση, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Φίλη, . Η δυσαρέσκεια εστιάζεται κυρίως στον τρόπο που προχωρά ο προσυνεδριακός διάλογος. Τα συγκεκριμένα στελέχη προβληματίζονται για το πώς συγκροτήθηκε η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης και το Πολιτικό Συμβούλιο. «Ένα όργανο που δεν είναι εκλεγμένο έχει περιορισμένη νομιμοποίηση», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Ζητούν παράλληλα να ξεκαθαρίσει πως το Συνέδριο είναι του «ΣΥΡΙΖΑ» και όχι του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», όπως ανέφερε και πρόσφατα στο facebook ο προερχόμενος από την Κίνηση των «53+» Πάνος Λάμπρου.

Το σχέδιο των επτά σημείων που είχε παρουσιάσει το Πολιτικό Συμβούλιο αναφέρεται στο «3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο η καχυποψία που διακρίνει πολλά κομματικά στελέχη είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Κατά πολλούς, άλλωστε στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης η επίθεση του Πάνου Σκουρλέτη στον Γιώργο Παπανδρέου (τον χαρακτήρισε τοξικό) έγινε προκειμένου να σταλεί μήνυμα πως η «Πασοκοποίηση» του κόμματος με Παπανδρεϊκά στελέχη πρέπει να έχει και μια «οροφή».

Μέσα σε αυτό το κλίμα «καμπανάκι» ήρθαν να χτυπήσουν ακόμα δύο στελέχη από την πτέρυγα των «53+». Η Έφη Καλαμαρά και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος έκαναν λόγο για όσους στον ΣΥΡΙΖΑ «είδαν φως και μπήκαν» καρφώνοντας παράλληλα τη «φθινοπωρινή σύναξη σε μεγάλο ξενοδοχείο ανθρώπων συνδεδεμένων με το παλιό πολιτικό σύστημα».

Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει νέο κύκλο εσωστρέφειας καθώς η αντιπολίτευση με επίκεντρο το κοινοβουλευτικό έργο, έχει αποδώσει καρπούς το τελευταίο διάστημα αναδεικνύοντας τις κυβερνητικές αδυναμίες αλλά και την αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων.

Σε αυτό το κλίμα το αμέσως επόμενο διάστημα δεν αποκλείονται νέες πρωτοβουλίες….

Σχετικά Άρθρα