Που βρίσκεται η Κίναρος- Κινητοποίηση με αίσιο τέλος για την κυρά Ρηνιώ…

Η ακριτική βραχονησίδα Κίναρος, από την οποία αγνοούταν για ώρες η μοναδική της κάτοικος υπάγεται στα Δωδεκάνησα και είναι η δυτικότερη νησίδα τους. Εκδηλώθηκε μεγάλη κινητοποίηση με αίσιο τέλος.

Βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού, με έκταση 4,577 στρέμματα.

Το υψηλότερο σημείο της είναι στα 296 μέτρα.

Η Κίναρος είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 και υπό την ευρεία έννοια είναι σε περιβαλλοντική θαλάσσια ζώνη από αυτές που έχει αμφισβητήσει η Τουρκία.

Προσαρτήθηκε στην Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στις 9 Ιανουαρίου του 1948.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 συνετρίβη ελικόπτερο Augusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο επέβαιναν τρεις Έλληνες αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού.

Τέλος πήρε η αγωνία για την τύχη της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου. Όπως έγινε γνωστό πρίν από λίγο η κυρά Ρηνιώ έδωσε σημεία ζωής και αυτή την ώρα μεταβαίνει στο νησί Super Puma, που απογειώθηκε από τη Ρόδο. Μέσα στο ελικόπτερο βρίσκονται στρατιωτικός γιατρός και ομάδα διασωστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία από το ελληνικό Πεντάγωνο, ενώ μαζί της κατάφερε να επικοινωνήσει και κάτοικος της Σύρου.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τρεις ημέρες είχε χαθεί η επικοινωνία μαζί της, με αποτέλεσμα οι δικοί της άνθρωποι να ανησυχήσουν.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, λόγω της κακοκαιρίας, υπήρχε βλάβη στην τηλεφωνική σύνδεση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την εντοπίσουν.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Στεφανή
Καλά στην υγεία της είναι η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, αναφέρει το ΑΠΕ. Την κυρία Ρηνιώ εντόπισε το πλήρωμα του ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε μαζί με διασώστη και ιατρό από τη Ρόδο για το σκοπό αυτό.

Το ελικόπτερο θα επιστρέψει στη βάση του ενώ μόλις καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί στο νησί ανάλογο τεχνικό προσωπικό για την αποκατάσταση βλαβών των δικτύων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί.

Σχετικά Άρθρα