• 20 Οκτωβρίου, 2021

Μαθητικό συλλαλητήριο: Ελεύθεροι ο 14χρονος και οι υπόλοιποι ανήλικοι – “Κοιμόμασταν στο πάτωμα”

 Μαθητικό συλλαλητήριο: Ελεύθεροι ο 14χρονος και οι υπόλοιποι ανήλικοι – “Κοιμόμασταν στο πάτωμα”

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι ανήλικοι που κρατούνταν επί 4 μέρες στη ΓΑΔΑ με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ανήλικοι είχαν συλληφθεί στη διάρκεια του μαθητικού συλαλλητηρίου.

Στον 14χρονο Βαγγέλης επιβλήθηκε περιοριστικός όρος επειδή σύμφωνα με το σκεπτικό συνελήφθη σε χώρο όπου γίνονταν επεισόδια.

Πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες ο Βαγγέλης την ώρα της σύλληψης έβγαινε από fast food.

Πέντε ανήλικοι μαθητές κρατήθηκαν 4 μέρες στη ΓΑΔΑ!- Καταγγελία Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

Ευελπίδων: Κάλεσμα συμπαράστασης για τον 14χρονο – Τον σέρνουν αυτόφωρο μετά από 4ημερη κράτηση, επειδή συμμετείχε στο συλλαλητήριο (vid)

Μπροστά στο κτίριο 9 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων εξελίχθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που ο 14χρονος Βαγγέλης αφέθηκε ελεύθερος με τη συνοδεία της μητέρας του.

Βγαίνοντας από το κτίριο ο Βαγγέλης δήλωσε για την συμπαράσταση των συμμαθητών του «Είμαστε μια οικογένεια». Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.

Μπροστά στον ανακριτή εκτός από τον 14χρονο, σήμερα βρέθηκαν ακόμα 7 μαθητές. Συμμαθητές και συμμαθήτριες του Βαγγέλη φώναζαν από νωρίς «Βαγγέλη θυμήσου, είμαστε μαζί σου» και «Βαγγέλη σε αγαπάμε», «για να τους ακούσει», όπως οι ίδιοι εξήγησαν.

Στη συγκέντρωση ήρθαν μαθητές και από το Ίλιον όπου φοιτούν άλλοι από τους συλληφθέντες.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».