• 18 Απριλίου, 2021

Καταγγελία: Περιστατικό εκφοβισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας σε 12χρονα παιδιά

 Καταγγελία: Περιστατικό εκφοβισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας σε 12χρονα παιδιά

Το περιστατικό εκφοβισμού, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε στην πλατεία Κονίτσης στου Παπάγου την περασμένη Κυριακή, την ίδια ημέρα που έγινε ο άγριος ξυλοδαρμός του 29χρονου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Δυο κοριτσάκια 12 ετών έπαιζαν στην πλατεία και ενώ η ώρα ήταν ακόμα 18:30 το απόγευμα, δηλαδή, εντός της επιτρεπόμενης ώρας κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με τις μηχανές τους μπήκαν μέσα στην πλατεία και με έντονο ύφος άρχισαν να φωνάζουν στα κοριτσάκια «τι θέλετε εδώ;”, “πού είναι οι γονείς σας;».

Τα κοριτσάκια τρομοκρατήθηκαν και γύρισαν σπίτι όπου ενημέρωσαν τους γονείς τους για το περιστατικό, οι οποίοι αποφάσισαν να το δώσουν στη δημοσιότητα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο δήμο Παπάγου-Χολαργό, αναφέρονται στην καταγγελία «Μετά τη Νέα Σμύρνη και τη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου, μαζί με την Πανόρμου, σειρά είχε η επιδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ την Κυριακή 7 Μαρτίου στην πλατεία Κονίτσης του Παπάγου ενάντια σε δωδεκάχρονα παιδιά που έπαιζαν».

Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι μετά τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών από τους γονείς των παιδιών και την εκτεταμένη καταστολή στην Ν. Σμύρνη, οι περιπολίες και τα μπλόκα σε όλη την περιοχή εντάθηκαν.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο δήμο Παπάγου-Χολαργό, επισημαίνουν ότι δεν είναι μεμονωμένα τα περιστατικά και ότι η κυβέρνηση μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, επιλέγει τρομοκρατία και αυταρχισμό για να μην κουνιέται φύλλο με αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά.