• 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Ζητούν το “κεφάλι” του Καλαφάτη για την εικόνα διάλυσης της Ν.Δ στην ψηφοφορία για Πολάκη- Εισηγήσεις στο Μαξίμου

 Ζητούν το “κεφάλι” του Καλαφάτη για την εικόνα διάλυσης της Ν.Δ στην ψηφοφορία για Πολάκη- Εισηγήσεις στο Μαξίμου

Πιεστικές εισηγήσεις για “κυρώσεις” στους υπεύθυνους δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ηχηρή απουσία περίπου 80 βουλευτών από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα αφενός να μην αρθεί, αφετέρου να παρουσιάσει σημάδια…διάλυσης η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Η ψηφοφορία αφορούσε μήνυση του εκδότη των “Παραπολιτικών” Γιάννη Κουρτάκη κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και η εξέλιξη προκάλεσε την “απολογία” από τον αντιπρόεδρο του κόμματος και υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και βουλευτές όπως οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από τους προτείνοντες “να πέσουν κεφάλια” έχει στοχοποιηθεί ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Σταύρος Καλαφάτης και κάποιοι προεξοφλούν την αντικατάστασή του μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη (είναι, άλλωστε, βουλευτής στην πρώτη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας). Όμως είναι προφανές πως ακόμα κι αν ο κ. Καλαφάτης δεν …σήμανε συναγερμό ώστε να προσέλθουν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ στην ψηφοφορία, η διαδικασία ήταν γνωστή και αφορούσε ένα πρόσωπο που θεωρείται “κόκκινο πανί” για την κυβερνώσα παράταξη. Η μη προσέλευση, ως εκ τούτου, περίπου 80 βουλευτών εκλαμβάνεται ως κάτι περισσότερο -τουλάχιστον για κάποιους από αυτούς- πέραν της “χαλαρότητας”.

Ο εκδότης, πάντως, κατέθεσε νέα μήνυση για να δώσει την ευκαιρία στους βουλευτές της Ν.Δ να…επανορθώσουν. Το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης αλλά τις αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Xαρακτηριστικό του κλίματος είναι και το δημοσίευμα του parapolitika.gr και η σχετική ανάρτηση του Γιάννη Κουρτάκη: