• 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζήτησε συγγνώμη ο Μητσοτάκης από τον Φίλη (vid)

 Ζήτησε συγγνώμη ο Μητσοτάκης από τον Φίλη (vid)

Μια προσωπική αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής προς το Νίκο Φίλη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός είδε το Νίκο Φίλη στα έδρανα της Βουλής, να αντιδρά και να φωνάζει.

Τότε απευθυνόμενος προσωπικά προς αυτόν του είπε:” Κύριε Φίλη φορέστε τη μάσκα, είστε και σε ευπαθή ομάδα. Κύριε Φίλη θα ανησυχώ για σας»

Παντελής Μπουκάλας: “Πολλοί δημοσιογράφοι έγιναν αφεντικογράφοι και κομματογράφοι”

Μετά το πέρας της συζήτησης του προϋπολογισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στο γραφείο του τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να του πει πως δεν είχε καμία πρόθεση να τον προσβάλλει. «Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες, δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλω, εάν το εξέλαβες έτσι, συγνώμη», είπε σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι προσωπικό», δήλωσε από την πλευρά του ο Ν. Φίλης διερωτώμενος ωστόσο «τί ήθος παράγει πολιτικά μια τέτοια δήλωση που αφορά εκατομμύρια πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Ειδικότερα, ο Νίκος Φίλης δήλωσε:

«Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω”, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις.»