Ζητά αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους η Πισπιρίγκου – Ο δικηγόρος της εξηγεί το σκεπτικό

 Ζητά αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους η Πισπιρίγκου – Ο δικηγόρος της εξηγεί το σκεπτικό

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται εδώ και ένα 24ωρο στη φυλακή, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Σήμερα, έγινε γνωστό πως καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης και ο δικηγόρος της εξηγεί το σκεπτικό στο Open.

Αρχικά, ο Όθωνας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η κρατούμενη βρίσκεται «σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εξακολουθεί να φωνάζει για την αθωότητά της και ζητάει να ακουστούν και να ελεγχθούν τα επιχειρήματα που ανέφερε στην ανακρίτρια».

Επίσης, «αρνείται διαρκώς την τέλεση της πράξης και επικαλείται πως είναι μια μητέρα τριών παιδιών που πέθαναν και βρέθηκε στη φυλακή».

Αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης, ο δικηγόρος της 33χρονης ανέφερε ότι «Θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αιτούμενοι την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους. Υπάρχει δικογραφία που γεννά ερωτηματικά σε σχέση με την ακριβή ώρα θανάτου της 9χρονης, γεγονός από το οποίο εξαρτάται και το πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη. Υπάρχουν ζητήματα που ζητούν απαντήσεις. Αυτό θα χρειαστεί χρόνο, χρόνος που έχει συνέπειες για την ίδια, όσο παραμένει κρατούμενη».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, «ζητά να είναι ελεύθερη δεδομένου ότι έχει τα προσόντα που απαιτεί αυτό και δεν έχει εγκληματικό παρελθόν «καταγεγραμμένο πέρα από τις όποιες αναφορές γίνονται αόριστα μέχρι στιγμής».

Εξηγώντας το που «στηρίζονται» οι δικηγόροι της, ο Όθωνας Παπαδόπουλος λέει πως «Θα πρέπει να προσδιοριστεί ακριβώς ο χρόνος θανάτου γιατί με τον τρόπο αυτό θα προσδιοριστεί και ο χρόνος χορήγησης της ουσίας. Εάν ο χρόνος θανάτου είναι μέχρι τις 3 παρά 10, τότε το 20λεπτο καταλαμβάνει τον χρόνο μέχρι τις 2:30, που το παιδί ήταν μαζί με τη μητέρα του στο δωμάτιο. Αν όμως ο χρόνος του μοιραίου είναι μετά τις 3 παρά 10 τότε μιλάμε για 20 λεπτά που προηγούνται και η Τζωρτζίνα βρίσκεται με τους γιατρούς που προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη χορηγώντας διάφορες ουσίες».

«Αυτό που επισημαίνουμε είναι η αμφιβολία που προκύπτει και είναι η μοναδική εκδοχή που μπορεί να δώσει η Ρούλα καθώς δεν είναι δυνατόν να έχει συμβεί κάτι άλλο, με δεδομένο -όπως λέει η ίδια- ότι δεν είναι αυτή που χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τον Μάνο Δασκαλάκη, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ανέφερε ότι «ο σύζυγός της μέχρι προχθές ήταν στο πλευρό της, της δήλωνε την ηθική συμπαράστασή του και δημοσίως έλεγε ότι η Ρούλα δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν. Θα πρέπει να ερωτηθεί και ο ίδιος τι άλλαξε και μέσα σε μία μέρα έκανε στροφή μοιρών».

Τέλος, είπε πως ο Μάνος Δασκαλάκης θα πρέπει να εξηγήσει την «απότομη» αλλαγή στη στάση του. Σημειώνεται, πως ο Μάνος Δασκαλάκης έχει μεταβεί στην Ευελπίδων για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

πηγή: ethnos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος