Ζαχάροβα: Όταν λέμε για αντίποινα σε χώρες της Δύσης να μας παίρνετε στα σοβαρά

 Ζαχάροβα: Όταν λέμε για αντίποινα σε χώρες της Δύσης να μας παίρνετε στα σοβαρά

Και τι δεν είπε πάλι η εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Είπε κατ’ αρχήν, ότι τα πρόσφατα περιστατικά στην αυτόκλητη φιλορωσική Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας, στην Μολδαβία, είναι μια απόπειρα να παρασυρθεί η περιοχή αυτή στην ευρύτερη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αυτό, εκτιμά η Ρωσία, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Είπε ακόμα ότι η ένταση στην Υπερδνειστερία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, κλιμακώνεται έπειτα από τις καταγγελίες των τοπικών αρχών ότι η περιοχή έχει δεχτεί επιθέσεις.

Λέγοντας ότι η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, η Ζαχάροβα κάλεσε την Δύση να λάβει σοβαρά υπόψη της την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι πλήγματα επί ρωσικού εδάφους θα οδηγήσουν σε αντίποινα από την Μόσχα.

Η Ρωσία ανέφερε χθες μια σειρά εκρήξεων στα νότια της χώρας και μια φωτιά σε αποθήκη με πυρομαχικά κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, επιθέσεις που κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ως ανταπόδοση και «κάρμα» για την εισβολή της Μόσχας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Είπε ότι η παράδοση όπλων στην Ουκρανία «απειλεί την ασφάλεια» της Ευρώπης. Αυτό, μετά τη νέα έκκληση της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας να δοθούν περισσότερα βαρέα όπλα και αεροπλάνα στο Κίεβο.

«Η τάση αυτή να πλημμυρίσει η Ουκρανία με όπλα, κυρίως βαρέα όπλα, αυτή είναι μια ενέργεια που απειλεί την ασφάλεια της ηπείρου και προκαλεί αστάθεια», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Βρετανίδα υπουργός ζήτησε χθες Τετάρτη να αυξηθούν οι παραδόσεις βαρέων όπλων και αεροπλάνων στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

«Βαρέα όπλα, τεθωρακισμένα, αεροπλάνα – ψάξτε καλά στα αποθέματά σας, επιταχύνετε την παραγωγή. Πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά», επεσήμανε η Τρας.

Ωστόσο η Βρετανίδα υπουργός διευκρίνισε ότι «αν και δεν υπάρχουν σχέδια η Βρετανία να στείλει όπλα όπως αεροπλάνα, σίγουρα επιθυμούμε να εργαστούμε με άλλες χώρες για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία διαθέτει τον εξοπλισμό που χρειάζεται».

«Αν ο Πούτιν πετύχει, αυτό θα προκαλέσει ανείπωτη επιπλέον δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και θα έχει φρικτές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Δεν θα νιώσουμε ποτέ ξανά ασφαλείς», επεσήμανε η Τρας.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, η Τρας εκτίμησε ότι «πρέπει να πάμε πιο μακριά».

«Ο Πούτιν δεν θα πρέπει να βρει πουθενά να χρηματοδοτήσει τον φρικτό του πόλεμο. Αυτό σημαίνει να σταματήσουν μια και καλή όλες οι εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου», υπογράμμισε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών.
πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα