• 24 Νοεμβρίου, 2020

Ζαχαριάδης: Υγειονομικοί κίνδυνοι για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και το επιβατικό κοινό

 Ζαχαριάδης: Υγειονομικοί κίνδυνοι για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και  το επιβατικό κοινό

Στο πλαίσιο παναττικής καμπάνιας για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε στον σταθμό του μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας όπου συνομίλησε με τους πολίτες και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς πάμε σε δεύτερο lockdown. Το κατά Μητσοτάκη «σχεδόν αδιανόητο», έρχεται ως λύση ανάγκης. Η κυβέρνηση απέτυχε! Έχουμε μπροστά μας τις υγειονομικές, οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές επιπτώσεις της κυβερνητικής αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας.

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν το lockdown ομολογία ολοκληρωτικής αποτυχίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να στηρίξει τη δημόσια υγεία, για να κρατηθεί η οικονομία όρθια, για να μην διαρραγεί η κοινωνική συνοχή, για να μην λυγίσουμε ψυχολογικά ως κοινωνία αλλά και ο καθένας και η καθεμία από εμάς. Να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας. Οκτώ μήνες μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα και έξι μήνες από την άρση του lockdown, οι αστικές συγκοινωνίες παραμένουν χωρίς ενίσχυση και χωρίς καν σχέδιο ενίσχυσης και λειτουργίας υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Τα φαινόμενα συνωστισμού των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτέλεσαν –εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας- καθημερινό φαινόμενο, το οποίο οδήγησε μαζί με άλλα στο νέο lockdown. Η κατάσταση για μήνες προκαλεί μεγάλους υγειονομικούς κινδύνους για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και  το επιβατικό κοινό».