• 27 Οκτωβρίου, 2020

Υπουργείο Παιδείας: Γιατί μπαίνει το cheerleading στα σχολεία

 Υπουργείο Παιδείας: Γιατί μπαίνει το cheerleading στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε σήμερα λεπτομέρειες για την εισαγωγή του cheerleading στα σχολεία απαντώντας σε σχετική ερώτηση τους βουλευτού του ΜΕΡΑ 25, Αγγελικής Αδαμοπούλου.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Αν η Τουρκία δοκίμασε τους S-400 θα υποστεί συνέπειες – Aσυμβίβαστη ενέργεια από σύμμαχο του ΝΑΤΟ “

Στο σχετικό έγγραφό της η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνει ότι η άδεια εισόδου εκπροσώπων του cheerleading στα σχολεία δόθηκε «στο ευρύτερο πλαίσιο»:

α) της συνεργασίας της διεύθυνσης φυσικής αγωγής με φορείς εξωσχολικών δραστηριοτήτων,

β) της εφαρμογής του προγράμματος σπουδών της φυσικής αγωγής και

γ) των σχετικών οδηγιών διδασκαλίας του μαθήματος της φυσικής αγωγής οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα «γνωριμίας με μη διαδεδομένα αθλήματα».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού έχει λάβει «ειδική αθλητική αναγνώριση» από τη ΓΓ Αθλητισμού.

Πάντως η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων δεν θα επιτρέπεται η προώθηση διαφημιστικού υλικού αλλά ούτε και η βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και ηχογράφηση των μαθητών και μαθητριών που θα συμμετέχουν στο cheerleading.

Σημειώνεται ότι η κυρία Αδαμοπούλου του ΜΕΡΑ 25 τάχθηκε κατά της πρωτοβουλίας του υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή του cheerleading επικαλούμενη αναφορές ότι «ενισχύει τα φαινόμενα μπούλινγκ και τις διακρίσεις».

Επίσης σημείωσε ότι με την είσοδο του cheerleading το υπουργείο Παιδείας προωθεί θέματα επουσιώδους σημασίας «την ώρα που παραμένουν ανικανοποίητα τα χρόνια προβλήματα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας».