• 25 Φεβρουαρίου, 2021

Υπόθεση Μπεκατώρου: Έρχεται ρύθμιση για να μην παραγράφονται τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης

 Υπόθεση Μπεκατώρου: Έρχεται ρύθμιση για να μην παραγράφονται τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης

Η υπόθεση της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου οδηγεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στην απόφαση να μελετήσει αλλαγές στο ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων της σεξουαλικής κακοποίησης.

Το ζήτημα είναι υπό εξέταση, όπως αποκάλυψη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ.Τσάρας.

Παραιτήθηκε ο στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισπανίας, επειδή εμβολιάστηκε κατ’εξαίρεση

Μιλώντας  στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε: «Δυστυχώς και εδώ, απ’ ότι πληροφορούμαι έκανε κάποιο λάθος η προηγούμενη κυβέρνηση, μη κρατώντας τον χρόνο μη παραγραφής αυτών των αδικημάτων μέχρι την ενηλικίωση του θύματος.

Εμείς, θα επαναφέρουμε μία ρύθμιση, η οποία ίσχυε και σε προηγούμενο χρόνο. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις και σκεφτόμαστε πως μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον ποινικό κώδικα, χωρίς να δημιουργήσουμε άλλες παρενέργειες,οι οποίες θα έπλητταν συνταγματικά δικαιώματα ή μία συνταγματική αναφορά που θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα.

Να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να καλύψουμε τέτοιου είδους περιστατικά, από εδώ και πέρα. Υπάρχει ο ευμενέστερος νόμος, που είναι μία συνταγματικά κατοχυρωμένη άποψη που δεν μπορεί να ξεπεραστεί».