• 7 Μαΐου, 2021

Υπόθεση Φουρθιώτη: Οι κρυφές συνεννοήσεις για την επίθεση με το καλάσνικοφ – Ο άγνωστος – κλειδί και το τηλεφώνημα στην ασφάλεια

 Υπόθεση Φουρθιώτη: Οι κρυφές συνεννοήσεις για την επίθεση με το καλάσνικοφ – Ο άγνωστος – κλειδί και το τηλεφώνημα στην ασφάλεια

«Κρυφές συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα», ώστε να του χορηγηθεί και πάλι αστυνομική προστασία, είχε ο Μένιος Φουρθιώτης με τους συγκατηγορουμένους του, σύμφωνα με όσα αναφέρει το διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τον παρουσιαστή, που είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, που το τελευταίο διάστημα απασχολεί τις Αρχές για διάφορες ενέργειές του, φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται, ωστόσο το κατηγορητήριο που συντάσσει σε βάρος του ο 30ος τακτικός Ανακριτής, θα στηριχθεί σε όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην σύλληψή του, οι οποίοι παραθέτουν στοιχεία που θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, οι αστυνομικοί κάνουν αναφορά σε ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άγνωστο άνδρα, ο οποίος έδωσε στοιχεία για τους κατηγορούμενους.

Το τηλεφώνημα που “έκαψε” τους κατηγορούμενους Όπως αναφέρουν, στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη την τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε:

  • «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π.. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε».

Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να έδωσε τρείς αριθμούς κινητών τηλεφώνων στον αξιωματικό.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να προκύπτει επικοινωνία του Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του, πέντε ώρες πριν από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά Αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία στις 16 Απριλίου, αλλά και μετά το συμβάν.

  • Μάλιστα περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, γύρω στη 01.55 το πρωί ο παρουσιαστής φέρεται να έστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό ενός εκ των δύο, στο οποίο ανέφερε «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω». Φέρεται επίσης να επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του.

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται επίσης χαρακτηριστικά, ότι προκύπτει πως ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα», δηλαδή πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία.

  • Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών, να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του”.

Στο διαβιβαστικό σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται αναφορά στο ποινικό παρελθόν του κατηγορούμενου παρουσιαστή, ηθικός αυτουργός πλέον σε μία σειρά από πράξεις των συγκατηγορουμένων του, με περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 και μετά, είτε έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ) είτε που έχουν κινηθεί σε βάρος του από άλλα πρόσωπα, είτε με διαδικασίες, που κίνησαν σε βάρος του οι αρχές.

“Είμαστε βιοπαλαιστές”.. Οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή για τις σχεδιασμένες επιθέσεις στο σπίτι του, φαίνεται ότι αμφισβητούν τα στοιχεία που έχουν σε βάρος τους οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου τους Κωνσταντίνου Γώγου:

“Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση”.

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι δύο συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για το Μεγάλο Σάββατο. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.