• 28 Ιανουαρίου, 2021

Υπόθεση εκβιασμού Μπενζεμά – Βαλμπουενά: “Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”

 Υπόθεση εκβιασμού Μπενζεμά – Βαλμπουενά: “Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”

Το μεσημέρι της Πέμπτης η γαλλική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως η υπόθεση του Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμό προς τον Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Το σκάνδαλο που κρατά από το 2015 είχε τρομερές επιπτώσεις και στους δύο, οι οποίοι από τότε είναι εκτός Εθνικής Γαλλίας. 

Του Νίκου Βόπη

Να θυμίσουμε όμως τι συνέβη και οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δικαστική διαμάχη. Εν τάχει αναφέρουμε πως δύο άνδρες έχουν στην κατοχή τους ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου με πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά και υποτίθεται πως αυτοί οι δύο άνδρες ήρθαν σε επαφή με τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος μίλησε με τον παίκτη του Ολυμπιακού γι’ αυτό το βίντεο σε μία συγκέντρωση το 2015 για υποχρεώσεις των “τρικολόρ”. 

Που όμως είναι το μπλέξιμο του επιθετικού της Ρεάλ σε όλη αυτή την υπόθεση; Ο αλγερινής καταγωγής Γάλλος κατηγορείται ότι υποκίνησε τον πρώην παίκτη της Εθνικής Γαλλίας να πληρώσει δύο άτομα τα οποία τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν ότι θα βγάλουν στη δημοσιότητα το βίντεο. Ουσιαστικά, κατηγορείται για το ότι υπήρξε ο μεσάζων για να πετύχει ο Βαλμπουενά μία συμφωνία και να εξαφανίσει το βίντεο έναντι 150.000 ευρώ. 

Το libre μίλησε με τον έγκριτο δημοσιογράφο της L’Equipe Νταμιάν Ντεγκόρ για τα όσα συμβαίνουν και για τα όσα πρόκειται για συμβούν στη συγκεκριμένη περίπτωση… 

-Πόσο αλήθεια είναι εν τέλει ότι ο Μπενζεμά προσπάθησε να βγει κερδισμένος απ’ όλη αυτή την υπόθεση; 

“Καλησπέρα σας! Σε κάθε τέτοια αντίστοιχη περίπτωση πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις και πάντοτε θα πρέπει να κοιτάμε και τις δύο. Το εάν τελικά ο Μπενζεμά προσπάθησε να βγει κερδισμένος απ’ όλη αυτή την κατάσταση δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ωστόσο κατά την προσωπική μου άποψη όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και δεν νομίζω να είχε δημιουργηθεί τόσος μεγάλος ντόρος εάν δεν υπάρχει κάποιος βαθμός ενοχής”. 

-Άρα εσείς προσωπικά πιστεύετε ότι πήγε να επωφεληθεί οικονομικά ο επιθετικός της Ρεάλ απ’ όλη αυτή την ιστορία; 

“Να σας πω την αλήθεια στη Γαλλία από το 2015 και μετά που ξέσπασε όλη αυτή η ιστορία έχω ακούσει άπειρα πράγματα. Από το ότι αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τον ίδιο τον Μπενζεμά για να μπορέσει να ξελασπώσει οικονομικά κάποια χρέη που είχε μέχρι ότι πήγε να κάνει μία καλή πράξη και βρέθηκε μπλεγμένος”. 

-Θεωρείτε ότι στο δικαστήριο θα αποδειχθεί ένοχος ή αθώος για όλη αυτή την κατηγορία; 

“Θεωρώ πως θα πρέπει να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση. Από αυτή την υπόθεση περισσότερο ζημιωμένος βγήκε ο Καρίμ Μπενζεμά παρά ο Ματιέ Βαλμπουενά για την εξής απλό λόγο. Ο Μπενζεμά, εάν δεν γινόταν όλο αυτή η ιστορία θα ήταν και στο Euro και στο Παγκόσμιο το οποίο κατέκτησε η Γαλλία και κατά πάσα πιθανότητα να ήταν και ο βασικός επιθετικός των τρικολόρ. Έχασε δηλαδή την ευκαιρία να κατακτήσει ένα Μουντιάλ από μία χαζομάρα, εάν πραγματικά συνέβη. Ο Βαλμπουενά γνώριζε ότι στο Μουντιάλ δεν θα ήταν σίγουρα και εάν ήταν στο Euro θα ήταν ως τελευταία εναλλακτική λύση. Οπότε σίγουρα βγήκε ζημιωμένος ο παίκτης της Ρεάλ και ας αποδειχθεί η αθωότητά του. Η ιστορία έχει γράψει ότι χωρίς αυτόν η Γαλλία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια”.