• 24 Οκτωβρίου, 2021

Υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Θέμης Σοφός

 Υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Θέμης Σοφός

Την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που θα διεξαχθούν 28 και 29 Νοεμβρίου 2021 και οι επαναληπτικές 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021 έκανε γνωστή ο Θέμης Σοφός.

Στην επιστολή του προς τους συναδέλφους του ο Θέμης Σοφός, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

Επανέρχεται ο Μπογδάνος με προκλητικό tweet για τα επεισόδια με τους ακροδεξιούς στην Σταυρούπολη

«Υπηρέτησα ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Α. και προσέφερα στον κλάδο μας, τόσο επιστημονικά, με ώρες σεμιναρίων και συνεργασίας μεταξύ δικηγόρων και πανεπιστημιακών καθηγητών, όσο και πρακτικά σε επίπεδο θέσεων και επαφών συνεργασίας με φορείς και κοινωνικούς εταίρους, με σαφή τοποθέτηση, δίχως απόκρυψη σκέψεων και πράξεων, σε μεγάλα και θερμά ζητήματα, αναλαμβάνοντας πάντοτε την ευθύνη και την τεκμηρίωση των θέσεων μου.

Κεντρική θέση στην πορεία αυτή λαμβάνει ο σεβασμός μου στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την οποία θα αγωνίζομαι με όλες τις δυνάμεις μου, ανεξαρτήτως προσωπικού ή «πολιτικού» κόστους. Μια ανοιχτή και ειλικρινής θέση σε ένα θεσμικό ζήτημα είναι πάντοτε πιο πολύτιμη από τη «διπλωματική» θέση ή σιωπή».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Σοφός αναφέρει:

«Έχοντας αποκτήσει μαζί με τα … χιλιόμετρα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, του Εφετείου Αθηνών, του Αρείου Πάγου, εμπειρία διοίκησης ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Α., θέλω και μπορώ να προσφέρω όχι μόνον ακόμη περισσότερα, αλλά κάτι ακόμη πιο ουσιαστικό και αναγκαίο: Τον επαναπροσδιορισμό της θέσης του Δ.Σ.Α. απέναντι και μέσα στην ελληνική πολιτεία και την ελληνική κοινωνία, ώστε να αλλάξουμε μαζί τη θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και να τον δούμε να οδηγηθεί εκεί που του αξίζει, δηλαδή στη θέση του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας μας: Στη θέση του Δ.Σ.Α. που δίνει το επιστημονικό του έργο στην υπηρεσία της κοινωνίας, παρεμβαίνοντας ενημερωτικά και θεσμικά, δυναμικά και πάντως όχι σιωπώντας».