• 1 Οκτωβρίου, 2020

Υποκλοπή Μιωνή: Σχέδιο κομμένο και ραμμένο για… Τσίπρα – Η “προδοσία” του Θάνου Πλεύρη

 Υποκλοπή Μιωνή: Σχέδιο κομμένο και ραμμένο για… Τσίπρα – Η “προδοσία” του Θάνου Πλεύρη

Συναίνεση ήταν και πάει και τώρα γαία πυρί μιχθήτω… Η κυβέρνηση βάζει στο «κάδρο» τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητά την αποπομπή του τότε υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο στην απάντησή του για πρακτόρικες και μαφιόζικες πρακτικές.

Εν μέσω όλων αυτών πάντως, ο μεν πρωθυπουργός έχει μια χώρα να κυβερνήσει, να διαχειριστεί την κατάσταση με την Τουρκία, να επουλώσει τις πληγές στην οικονομία παρακολουθώντας ταυτόχρονα την εξέλιξη του κοροναϊού, ο δε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει να ξεκινήσει την προσπάθεια αναγέννησης του κόμματός του, από το Σάββατο αρχής γενομένης.

Οι «συμπτώσεις»

Στην πραγματικότητα, η υπόθεση με τις ηχογραφημένες συνομιλίες ήταν καλά ενορχηστρωμένη, όχι μόνο από τον επιχειρηματία: η διαβολική… σύμπτωση, ο Θάνος Πλεύρης να ρωτά μερικούς μήνες πριν, τον Μάρτιο, συγκεκριμένα, τον Νίκο Παππά στην προανακριτική, ακριβώς όσα ακούγεται να λέει στην κασέτα -ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει πως ναι μεν είναι αυτός που ακούγεται, πλην όμως έχει γίνει μοντάζ- προδίδει ότι προϋπήρξε σχέδιο, στο οποίο πρωταγωνιστής δεν μπορεί να είναι ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής.

Σχέδιο προετοιμασμένο στην κάθε του λεπτομέρεια, με μόνη, τελευταία, εκκρεμότητα, το πότε θα «πυροδοτηθεί» η ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Πλεύρης ρωτούσε τον Ν. Παππά αν έχει εκμυστηρευτεί σε κάποιον ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, σε συνεργασία με άλλους, είχαν τη δική τους ατζέντα και είχαν στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά. Και στην, αυτονόητα, αρνητική απάντηση του εξεταζόμενου μάρτυρα, ο ερωτών βουλευτής να επιμένει να ρωτά μήπως η συνομιλία είχε γίνει εκτός Ελλάδας, κατονομάζοντας ως πιθανές χώρες, τις ΗΠΑ, την Κύπρο, το Ισραήλ. Για να ακολουθήσει το τρίτο ερώτημα, αν είχε πει σε κάποιον ότι προκειμένου να σταματήσει η, κατά λέξη, καταδίωξη του Σταύρου Παπασταύρου, το αντάλλαγμα θα ήταν η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Με άλλα λόγια οι συμπτώσεις είναι τόσες πολλές, η ταύτιση ερωτήσεων και ηχογραφημένου τέτοια, ώστε δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το ηχητικό ήταν έτοιμο, ήταν σε γνώση του βουλευτή αλλά και των προϊστάμενων του προφανώς. Σε όλα τα παραπάνω το κυβερνών κόμμα εγκαλεί τον πρώην υπουργό για ψευδορκία.

Η χθεσινή μέρα είχε ξεκινήσει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πετά το γάντι στην Κουμουνδούρου, στοχοποιώντας κατευθείαν τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεκριμένα αν γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους, όπως το αποκάλεσε ο Στέλιος Πέτσας, αν είχε ενημερωθεί από τον «πιο στενό του συνεργάτη». Ενώ καλούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει στην άμεση διαγραφή του βουλευτή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παρέχοντας και τις αναγκαίες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

Καθαρή θέση

Η κατάσταση αυτή βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα να περιοδεύει στο Μεσολόγγι, από όπου με το «καλημέρα» πήρε καθαρή θέση: στηλίτευσε, έτσι, τη «σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων», αλλά και τις «μαφιόζικες και πρακτόρικες πρακτικές», επιμένοντας από την πλευρά του να εστιάζει στο «ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο», αυτό της οικονομίας, της μη στήριξης των πολιτών.

«Να μην μιλά για παρακράτος η κυβέρνηση των παράνομων ηχογραφήσεων και των εν κρυπτώ χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων ΜΜΕ», απαντούσε επίσης η Κουμουνδούρου επιστρέφοντας το γάντι: «Αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει»

Ενώ στη δήλωση Τσίπρα ο Στ. Πέτσας επανήλθε κατηγορώντας τον ότι πέταξε την μπάλα στην εξέδρα ζητώντας του να διαγράψει το βουλευτή του, ειδεμή αναλαμβάνει «την ευθύνη του παρακράτους». Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταλήγει, «το θέμα δεν κλείνει, θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του», αποστροφή που προϊδεάζει και για τη συνέχεια…

Νίκος Παπαδημητρίου