• 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Υποκλοπή Μιωνή: Οι αναφορές στην Μαρέβα

 Υποκλοπή Μιωνή: Οι αναφορές στην Μαρέβα

Μια σημαντική παράμετρος δημιουργεί αίσθηση στις παράνομα μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. Η επιλεκτική παράθεση τμημάτων της συνομιλίας δεν αφήνει απέξω την σύζυγο του πρωθυπουργού κ. Μαρέβα Μητσοτάκη.

Καταρχάς αν κάποιος παρατηρήσει τους διαλόγους της Προανακριτικής που επικαλέστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είναι προφανές ότι ο Θάνος Πλεύρης γνώριζε ήδη από το Μάρτιο ακριβείς εκφράσεις του Νίκου Παππά από την υποκλοπή και επιχειρούσε κατά την κατάθεσή του, να εκμαιεύσει απαντήσεις που θα χρησιμοποιηθούν εκ των υστέρων.

Το γεγονός ότι το υλικό αυτό βγήκε από το συρτάρι τώρα, δείχνει σε πόσο δύσκολη θέση βρέθηκε η ΝΔ και ειδικά η σαμαρική πτέρυγα. Που δέχτηκε απανωτά χτυπήματα, με το φιάσκο των «υπόπτων» μη πολιτικών προσώπων, τη δίωξη του συζύγου της Ράικου που ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ κατά 1,7 εκατ. ευρώ και το έμβασμα της Novartis σε λογαριασμό της όσο κυρίως με τις αποκαλύψεις για μίζα 2,6 εκατ. ευρώ που εμπλέκει Σαμαρά και Παπασταύρου, και αποκαλύφθηκε την ίδια μέρα.

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι το υλικό, που είχαν όλο το χρόνο να το προετοιμάσουν και να απομονώσουν στα επιθυμητά σημεία, περιέχει ιδιαίτερες αναφορές στη σύζυγο του Πρωθυπουργού που είναι αρκετά άβολες και θα μπορούσαν να αποφύγουν.

Αν κάποιος ακούσει το υλικό, ακόμη και αν πιστέψει την εκδοχή περί πίεσης του πρώην Υπουργού, από τις φράσεις του Μιωνή ίσως τεκμαίρεται ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει κάτι να κρύψει. Για την πλειοψηφία δεν υπήρχε κανένας λόγος να ξανανοίξει μια συζήτηση για τις δραστηριότητές της συζύγου του Πρωθυπουργού εκτός αν ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα, στο πλαίσιο της εμφύλιας σύρραξης που είναι σε εξέλιξη με το Μαξίμου.

Αν πάλι, όλες οι κινήσεις γίνονται με την έγκριση Μητσοτάκη και η κυβέρνηση επιχειρεί να διαφύγει συνολικά, οι «κασέτες» Μιωνή δείχνουν ότι τελειώνουν οι εφεδρείες και οι διαδοχικές αποτυχίες αρχίζουν να φθείρουν αρκετά την κυβέρνηση και με ορατό το σενάριο εκλογών.