Υποκλοπές ρωσικών μηνυμάτων: “Καθαρίστε τους όλους – Δεν με νοιάζει αν φοράνε πολιτικά”

 Υποκλοπές ρωσικών μηνυμάτων: “Καθαρίστε τους όλους – Δεν με νοιάζει αν φοράνε πολιτικά”

Ηχητικό ντοκουμέντο παρουσίασαν οι «Times» που κατέγραψαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, στο οποίο Ρώσος στρατιωτικός διοικητής ακούγεται να δίνει εντολή στους στρατιώτες του να πυροβολήσουν και να εξοντώσουν Ουκρανούς πολίτες κοντά στη Μαριούπολη.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που περιήλθε στην κατοχή του Κιέβου από υποκλοπή ενδοεπικοινωνίας ένας στρατιώτης, που δεν κατονομάζεται, ακούγεται να λέει: «Δυο άνθρωποι βγαίνουν από το δασάκι, φοράνε πολιτικά ρούχα». Λέει επίσης ότι βλέπει ένα όχημα, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι πολιτικό ή στρατιωτικό.

Στον Ευαγγελισμό εσπευσμένα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης: Υπέστη πνευμονική εμβολή

«Καθαρίστε τους όλους!» ακούγεται να φωνάζει ο διοικητής του, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι άμαχοι ή όχι. «Όλους!» επαναλαμβάνει, για να πάρει την απάντηση του στρατιώτη: «Ελήφθη».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, το περιστατικό πιστεύεται ότι έλαβε χώρα σε ένα χωριό κοντά στη Μαριούπολη.

Στο ίδιο ηχητικό απόσπασμα, ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης ακούγεται να… παραπονιέται ότι οι αντίπαλοι είναι πολύ περισσότεροι και πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν υποστήριξη από τη Μόσχα.

«Είναι 150.000 στρατιώτες!» ακούγεται να λέει για τους Ουκρανούς, για να προσθέσει: «Κι εμείς είμαστε μόλις 3.000… Είναι στα αριστερά μας, στα δεξιά μας, μας περικυκλώνουν, γαμ@το! Είναι τόσο πολλοί κι εμείς τόσο λίγοι. Δεν έχουμε υποστήριξη, δεν έχουμε αεροπορία, δεν έχουμε τίποτα!».

Μανώλης Δράκος