• 22 Οκτωβρίου, 2020

Υπερωρίες: Θα πληρώνονται πλέον με…ρεπό (vid)

 Υπερωρίες: Θα πληρώνονται πλέον με…ρεπό (vid)

Αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο κάλυψης των υπερωριών.

Γι αυτό το λόγο τον Οκτώβριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονται πλέον τις υπερωρίες που κάνουν, ωστόσο θα υπάρχει «κάλυψή» τους με μειωμένο ωράριο άλλης ημέρας, ρεπό ή ακόμα και πρόσθετη άδεια. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του μισθοδοτικού κόστους σε μια περίοδο που η ρευστότητα είναι μειωμένη λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με τον κορωνοϊό. 

Όπως σημείωσε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ο συνεργάτης του Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας, Γιάννης Σαρρής θα πρέπει να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές, ωστόσο χαρακτήρισε πλήγμα για τους εργαζόμενους τη μη καταβολή σε χρήματα των υπερωριών. 

«Όμως φαίνεται πως είναι μια αναγκαία στήριξη για την επιβίωση των επιχειρήσεων» συμπλήρωσε ο κ. Σαρρής. 

Από την πλευρά του, ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης αναφέρθηκε στο πακέτο στήριξης που παρουσίασε η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως θα υπάρξουν αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης, όχι όμως και στο τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

«Οι μισθωτοί θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους από τον Ιανουάριο, οι επαγγελματίες και οι αγρότες όταν θα κάνουν την επόμενη φορολογική δήλωση» συμπλήρωσε.