• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Υπερεμβόλιο; Η AstraZeneca ανακοίνωσε συνεργασία για συνδυασμό του εμβολίου της με το Sputnik V

 Υπερεμβόλιο; Η AstraZeneca ανακοίνωσε συνεργασία για συνδυασμό του εμβολίου της με το Sputnik V

Η AstraZeneca δήλωσε την Παρασκευή ότι σύντομα θα ξεκινήσει τη συνεργασία της με το Ρωσικό Ινστιτούτο Gamaleya, που ανέπτυξε το Sputnik V, για να διερευνήσει το αν τα δύο υποψήφια εμβόλια κατά του κοροναϊού θα μπορούσαν να συνδυαστούν επιτυχώς. Μέχρι τέλος του μήνα ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφότου οι επιστήμονες του εμβολίου Sputnik V πλησίασαν την AstraZeneca μέσω Twitter στα τέλη του περασμένου μήνα για να ρωτήσουν εάν πρέπει να προσπαθήσουν να συνδυάσουν και τα δύο για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

«Η δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών εμβολίων COVID-19 μπορεί να είναι χρήσιμη για τη βελτίωση της προστασίας ή / και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των εμβολίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εξερευνήσουμε διαφορετικούς συνδυασμούς εμβολίων για να γίνουν τα προγράμματα ανοσοποίησης πιο ευέλικτα, επιτρέποντας στους γιατρούς μεγαλύτερη επιλογή κατά τη χορήγηση εμβολίων», δήλωσε η AstraZeneca.

Και πρόσθεσε: «Είναι επίσης πιθανό ότι ο συνδυασμός εμβολίων μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ανοσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι ένα από τα πολλά που επιδιώκουν να λάβουν έγκριση, εν μέσω αυξανόμενων ελπίδων ότι μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό της πανδημίας.

«Η αξιολόγηση διαφορετικών τύπων εμβολίων COVID-19 συνδυαστικά, θα μπορούσε να βοηθήσει στην απελευθέρωση συνεργιών στην προστασία και στη βελτίωση της προσβασιμότητας εμβολίων και θα μπορούσε να προσφέρει μια πρόσθετη προσέγγιση για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του θανατηφόρου ιού», δήλωσε ακόμη η AstraZeneca.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του Sputnik V, επεσήμανε ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca σε συνδυασμό με το δικό τους, θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

«Η απόφαση της AstraZeneca να διενεργήσει κλινικές δοκιμές χρησιμοποιώντας έναν από τους δύο φορείς του Sputnik V προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ένωση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της πανδημίας», είπε ο Kirill Dmitriev, Διευθύνων Σύμβουλος της Russian Direct Investment Fund.

«Χαιρετίζουμε την έναρξη αυτού του νέου σταδίου συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών εμβολίων. Είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε αυτήν τη συνεργασία στο μέλλον και να ξεκινήσουμε την κοινή παραγωγή, μόλις το νέο εμβόλιο αποδείξει την αποτελεσματικότητά του κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών», δήλωσε ο Dmitriev.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.