• 23 Οκτωβρίου, 2021

Υπέρ της εξεταστικής επιτροπής για λίστα Πέτσα και Opinion Poll και το ΜέΡΑ 25

 Υπέρ της εξεταστικής επιτροπής για λίστα Πέτσα και Opinion Poll και το ΜέΡΑ 25

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα κονδύλια και τα γκάλοπ τάσσεται το ΜέΡΑ 25. Όπως σημειώνει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη «έχει αντιταχθεί σε Εξεταστικές Επιτροπές για ποινικά ζητήματα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί.

Πάγια θέση του είναι, ότι η Βουλή δεν πρέπει να μετατρέπεται σε Δικαστήριο, αλλά ότι παρόμοια ζητήματα πρέπει να εξιχνιάζονται από ένα αρμόδιο Σώμα Δίωξης Εγκλήματος Πολιτικών και Μεγάλων Επιχειρήσεων».

«Αντιθέτως, το ΜέΡΑ25 είναι υπέρ της εξεταστικής διερεύνησης από τη Βουλή κάθε μείζονος πολιτικού ζητήματος, όπως παλαιότερα ο Φάκελος της Κύπρου και τώρα ο Φάκελος των Μνημονίων. Σε αυτή τη βάση, το ΜέΡΑ25 συμφωνεί να ανοίξει ο Φάκελος των ελεγχόμενων Μέσων Μαζικής «Ενημέρωσης» και των χειραγωγημένων δημοσκοπήσεων», επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση.

«Ωστόσο, δεν πρέπει να τρέφει κανείς αυταπάτες, διότι το βασικό πρόβλημα της Δημοκρατίας παραμένει η ιδιοκτησία των ΜΜΕ. Όσο αυτά ελέγχονται από την παρασιτική Ολιγαρχία, κανένας έλεγχος δεν πρόκειται να τα «εκδημοκρατίσει», καταλήγει το ΜέΡΑ 25.