Ύφεση 7,5% για την Ελλάδα προβλέπει η Bank of America

 Ύφεση 7,5% για την Ελλάδα προβλέπει η Bank of America

Η πανδημία του κοροναϊού καθυστερεί την διαδικασία ομαλοποίησης του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, σημειώνει η Bank of America σε νέα έκθεσή της, όπου αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η ύφεση στην ελληνική οικονομία φέτος θα φτάσει το 7,5% και θα ακολουθήσει ισχυρή ανάκαμψη 9,8% το 2021. Πάντως, όπως τονίζει, η ανάκαμψη στην κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών δεν θα είναι τόσο γρήγορη όσο αυτή του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Οι τιμές-στόχοι

Πάντως, η BofA αναβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε Buy (από Neutral) για λόγους αποτίμησης και διατηρεί τις αξιολογήσεις για τις Eurobank (Buy), Εθνική Τράπεζα (underperform) και Τράπεζα Πειραιώς (underperform).

Πιο αναλυτικά σε ό,τι αφορά τις τιμές-στόχους, για την Alpha Bank δίνει τα 0,94 ευρώ από 2,10 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό της τάξης του 55%, για την Eurobank δίνει τιμή-στόχο το 0,52 ευρώ από 1,09 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 54%, για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή-στόχο το 1,26 ευρώ από 3,16 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 10% και για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει τιμή-στόχο το 1,28 ευρώ από 3,08 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 9%.

Πηγή: capital.gr

admin_e4p2sd6v