• 20 Απριλίου, 2021

Ξυλοδαρμοί Νέα Σμύρνη: Πρώτες πληροφορίες για την ΕΔΕ – Δεν υπάρχουν αποδείξεις για επίθεση πολιτών

 Ξυλοδαρμοί Νέα Σμύρνη: Πρώτες πληροφορίες για την ΕΔΕ – Δεν υπάρχουν αποδείξεις για επίθεση πολιτών

Δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις από το αρχηγείο ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση πριν τον ξυλοδαρμό. Για τον σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που πραγματοποιείται, εξετάζονται οι συνομιλίες από τους ασυρμάτους των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ προς το κέντρο επιχειρήσεων, καθώς από αυτές θα φανεί αν πράγματι κάποιος τους επιτέθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τους αυτόπτες μάρτυρες και τα βίντεο ντοκουμέντα που κυκλοφορούν από την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών σε πολίτη, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ υποστηρίζουν ότι λίγο πριν το περιστατικό δέχθηκαν επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία. Η αστυνομική ρεπόρτερ Μίνα Καραμήτρου είπε, μάλιστα, στο δελτίο του Open με τη Νίκη Λυμπεράκη ότι μέχρις ώρας δεν υπάρχει ούτε βίντεο, ούτε μαρτυρία που να αποδεικνύουν την “καταδρομική επίθεση” κατά αστυνομικών που επικαλέστηκε αρχικά η ΕΛ.ΑΣ και διένειμε στα μέσα ενημέρωσης μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Την ίδια ώρα προκύπτουν διααρκώς νέες μαρτυρίες κατοίκων της Νέας Σμύρνης που επιβεβαιώνουν πλήρως πως η επίθεση στον νεαρό ήταν αναίτια και βίαιη. Δέχτηκε τουλάχιστον οκτώ χτυπήματα με το γκλομπ και κάποια στιγμή λιποθύμησε. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Στην εκδοχή της επίθεσης αναφέρεται και η δικηγόρος των αστυνομικών, η οποία μιλώντας στο Mega, είπε ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επιθέσεως αστυνομικού σε πολίτη, αλλά για δράστη αυτόφωρου αδικήματος».

«Ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας» επεσήμανε.

«Αν έχει υπερβεί όρια αστυνομικής βίας, θα διευρενηθεί γιατί η ίδια η αστυνομία δεν επιτρέπει την αστυνομική βία» πρόσθεσε.

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κυρία Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

Η ίδια υποστήριξε ότι υπάρχει αντίσταση από την πλευρά του πολίτη καθώς και μόνο η απώθηση συνιστά αντίσταση, όταν το πρόσωπο που πρόκειται να συλληφθεί δεν συμμορφώνεται.