• 19 Ιανουαρίου, 2022

Ξύλο σε σχολείο του Ωραιοκάστρου – Εκαναν “ντου” στην τάξη με full face

 Ξύλο σε σχολείο του Ωραιοκάστρου – Εκαναν “ντου” στην τάξη με full face

Ανησυχία επικρατεί στο 1ο και 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη καθώς το τελευταίο δεκαήμερο έχει παρατηρηθεί έξαρση βίαιων περιστατικών μεταξύ ομάδας μαθητών.

Το πρώτο περιστατικό ήταν η συμπλοκή δύο μαθητών από το 1ο και το 2 Λύκειο.

Αιγάλεω: Άγριο ξύλο μεταξύ καθηγητή και μαθητών σε σχολείο – Τους πήγαν στο Τμήμα

Αποτέλεσμα ήταν ένας εκ των μαθητών να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τους γονείς των μαθητών να υποβάλουν μηνύσεις για το συμβάν, σύμφωνα με το voria.gr.

«Μπούκαραν» στην τάξη με full face

Ο κύκλος της παραβατικότητας ωστόσο δεν έληξε στην παραπάνω συμπλοκή, αφού ομάδα μαθητών από το 1ο και 2ο Λύκειο, φορώντας μάσκες full face εισέβαλαν σε ώρα μαθήματος μέσα σε τμήμα της Β’ Λυκείου του 1ου Λυκείου και αφού τρόμαξαν και προπηλάκισαν την καθηγήτρια, στη συνέχεια είπαν ότι το έκαναν για… φάρσα σε έναν μαθητή της συγκεκριμένης τάξης.

Τα ανησυχητικά περιστατικά δεν έληξαν εκεί. Λίγο καιρό αργότερα μαθητής του 1ου Λυκείου εισήρθε στο προαύλιο του 2ου Λυκείου και όταν καθηγητής τού έκανε παρατήρηση επειδή κάπνιζε απαιτώντας την παράδοση του ηλεκτρονικού τσιγάρου του, άλλος μαθητής του 1ου Λυκείου -που επίσης βρισκόταν εκεί- επιτέθηκε φραστικά στον καθηγητή και τον απείλησε με σωματική βία φωνάζοντας ότι «θα το λύσουν το θέμα και εκτός σχολείου».

Άγριο ξύλο σε σχολείο: Μαθητής έστειλε στο νοσοκομείο τον γυμναστή | Athens Voice

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεκαμελής ομάδα μαθητών προσπάθησε να προχωρήσει στην κατάληψη του 1ου Λυκείου απαγορεύοντας την είσοδο όλων, μαθητών και καθηγητών, στο σχολείο.

Μέλη του Συλλόγου Γονέων προσπάθησαν να μεταπείσουν τους καταληψίες ώστε να λήξει το ζήτημα. Όμως ενώ ο διευθυντής κινήθηκε για να εισέλθει στο κτήριο του σχολείου, μαθητής τον εμπόδισε πιάνοντας τον από το χέρι και σπρώχνοντάς τον.

Τι είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου Νίκος Πουρσανίδης, μιλώντας στο voria.gr αναφέρει ότι μια ομάδα μαθητών εμφανίζει μια ιδιαίτερη παραβατικότητα τον τελευταίο καιρό. «Θεωρήσαμε σωστό να βγάλουμε προς τα έξω αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών αποτελείται από μαθητές και των δύο σχολείων και, σύμφωνα με τον κ. Πουρσανίδη, «πρέπει να αντιληφθούν ότι οφείλουν να τηρούν κάποιους κανόνες».

Οι διευθύνσεις και των δύο σχολείων έχουν ήδη επιληφθεί της κατάστασης και αυτή αντιμετωπίζεται, ενώ έχουν ενημερωθεί η δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης καθώς και η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.

«Δημοσιοποιούμε τα γεγονότα για να μην βρεθούμε εξαπίνης σε τυχόν χειρότερα περιστατικά, ενώ επιδιώκουμε το σχολείο να επιστρέψει στην ηρεμία και την άσκηση του εκπαιδευτικού έργου», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων.