• 28 Νοεμβρίου, 2020

Xρυσοχοϊδης: Έκκληση για τις συναθροίσεις- Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο

 Xρυσοχοϊδης: Έκκληση για τις συναθροίσεις- Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο

«Κάνω έκκληση να σταματήσει πια αυτή η συνάθροιση σε δρόμους, σε πλατείες, σε σπίτια αλλά ταυτόχρονα και προειδοποίηση. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, θα έχουμε και εισαγγελείς μαζί, ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Αφορμή οι συναθροίσεις σε πλατείες που συνεχίζονται, όπωε διαπιστώθηκε και χθες το βράδυ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα είναι σαρωτικοί από την ΕΛΑΣ, ενώ επισήμανε ότι η Αστυνομία ασκεί και κοινωνικό έργο αυτό το διάστημα, φροντίζοντας υπερήλικες και παρεμβαίνοντας σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Για τις αντιδράσεις κατά των μέτρων και την κριτική της αντιπολίτευσης

Όσον αφορά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη από διαδηλωτές κατά των μέτρων, ο Υπουργός επισήμανε: «Ο σύμμαχος του ιού είναι η συνάθροιση. Προς τι λοιπόν αυτή η συμπεριφορά; Ορισμένοι αντιλαμβάνονται τη συμπεριφορά τους σαν να πρέπει να πηγαίνουν κόντρα στις αποφάσεις της Πολιτείας. Εμείς έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε το 99% των πολιτών και δεν θα κάνουμε πίσω».

Για, την κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέφρασε τη θλίψη του και αναρωτήθηκε:

«Κοιτάξτε τι γίνεται και στην Ευρώπη. Και εκεί λάθη έχουν κάνει;».

«Αυτή η κριτική είναι στείρα, είναι και άγονη και δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αυτήν την τακτική» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα.

“Η πορεία του Πολυτεχνείου δεν θα γίνει”

Για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν κατηγορηματικός:

«Ο εορτασμός θα γίνει. Αυτό που δε θα γίνει είναι η πορεία. Γιατί είναι σαν να ρίξουμε βενζίνη στη φωτιά του κορωνοϊού».

Όπως πρόσθεσε είναι πιθανό να γίνουν άλλες εκδηλώσεις, με κατάθεση στεφάνων από τα κόμματα, αν και διευκρίνισε ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης. «Μέχρι εκεί όμως, πορεία δεν πρόκειται να γίνει. Γιατί αν γίνει πορεία θα είναι ανεύθυνη η κυβέρνηση».

Κατέληξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το ίδιο ζήτημα: «Δεν γιορτάσαμε 25/3, δεν γιορτάσαμε Πάσχα, δεν γιορτάσαμε 28/10, δε θα γιορτάσουμε και το Πολυτεχνείο».

Πότε θα σταματήσει το lockdown

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό μείωσης των κρουσμάτων προκειμένου να σταματήσει η επιβολή του lockdown, αλλά τόνισε ότι το ζήτημα είναι να μην υπάρχει πολλαπλασιασμός τους.

Για τους λόγους του πολλαπλασιασμού απάντησε ότι δεν υπάρχει σαφής εξήγηση και ότι αυτό έγινε στη χώρα μας χωρίς προειδοποίηση και μέσα σε μερικές ημέρες.

Όπως άφησε να εννοηθεί ο Υπουργός, το lockdown δε θα συνεχισθεί σε αυτήν περίπτωση και θα ανοίξουν εκ νέου τα καταστήματα και οι υπόλοιπες δραστηριότητες που σταμάτησαν.

«Εάν εφαρμόσουμε με πίστη και με αφοσίωση τα μέτρα τα πράγματα θα πάνε καλά. Αξίζει τον κόπο και τη θυσία να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε σε τρεις εβδομάδες να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.