Ξεμπερδεύουμε με τις κρίσεις, μήνυμα κανονικότητας – Το σχέδιο Μαξίμου για το καλοκαίρι

 Ξεμπερδεύουμε με τις κρίσεις, μήνυμα κανονικότητας – Το σχέδιο Μαξίμου για το καλοκαίρι

Τις τελευταίες «εκκρεμότητες» θα επιχειρήσει να κλείσει εντός του Μαΐου το Μέγαρο Μαξίμου κι από εκεί και πέρα θα ποντάρει σε ένα «κανονικό» καλοκαίρι. Βάσει του μέχρι τώρα κυβερνητικού σχεδιασμού εντός του Μαΐου θα γίνουν οι τελευταίες «διορθωτικές κινήσεις» για την λαίλαπα της ακρίβειας που πλήττει οριζόντια την ελληνική κοινωνία.

Της Άννας Καραβοκύρη

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πακέτο παροχών που θα περιλαμβάνει την στεγαστική επιδότηση για τους νέους εργαζόμενους και την επιδότηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

  • Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο ευελπιστεί πως εντός του Μαΐου θα παύσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία που διαταράσσουν την διεθνή οικονομία κι έτσι θα μπορούν να ληφθούν ευκολότερα μακροπρόθεσμες αποφάσεις.

Όλο αυτό το διάστημα ο πρωθυπουργός θα το χρησιμοποιήσει για να πείσει τους ευρωπαίους συνομιλητές του πως ο κίνδυνος ανόδου της άκρας δεξιάς και του λαϊκισμού είναι ορατός σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή μέριμνα  για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, δίνοντας το παράδειγμα των γαλλικών εκλογών και της ανόδου της Μαρί Λεπεν.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει το «μήνυμα» των γαλλικών εκλογών στον γύρο των επαφών του προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις των ισχυρών της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση με κοινωνική μέριμνα στα κράτη μέλη. 

  • Ο στόχος που έχει θέσει το κυβερνητικό επιτελείο είναι να έχει τελειώσει με τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και από εκεί και ύστερα να εκπέμψει θετικά μηνύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο επιδιώκει από τα μέσα Ιουνίου να αρχίσει να επικοινωνεί το μήνυμα της «κανονικότητας» τόσο στο  επίπεδο της οικονομίας όσο και στο επίπεδο της πανδημίας.

Παράλληλα, όλο το  βάρος θα δοθεί στην άνοδο του τουρισμού, στην ικανότητα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαχειρίζεται επιτυχώς μεγάλες διεθνής κρίσεις, στις αναπτυξιακές κι επενδυτικές προοπτικές της χώρας. 

  • «Είναι σημαντικό για τους πολίτες να νιώσουν και πάλι ασφαλείς κι ελεύθεροι στην χώρα,  μετά από δύο χρόνια περιπέτειας με τον κοροναιό» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζοντας ότι το φετινό Πάσχα ήταν το πρώτο χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα και έτσι θα ακολουθήσει το καλοκαίρι.

Είναι ζωτικής σημασίας για το Μέγαρο Μαξίμου να υπάρξει «κανονικότητα» το φετινό καλοκαίρι και να μην διαταραχθούν από αρνητικές εξελίξεις τα «μπάνια του λαού» εφόσον ακολουθεί ένα προεκλογικό φθινόπωρο. 

Παναγιώτης Δρίβας