• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκινούν τον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12 – 15 ετών – Έκκληση Κικίλια

 Ξεκινούν τον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12 – 15 ετών – Έκκληση Κικίλια

Τον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλιας ο εμβολιασμός στα παιδιά προχωρά καθώς όπως είπε, μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 15 έως 17.

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους 55 και άνω να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.

Δεξίωση στο Προεδρικό για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα, οι συζητήσεις, οι παρουσίες (εικόνες)

Τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, ωστόσο όπως τόνισε αυτό δεν αρκεί.

«Να εμβολιαστούν και τώρα το καλοκαίρι», είπε.

Παράλληλα βλέποντας προς τις διακοπές του καλοκαιριού, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως επιθυμία είναι όλοι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι προτού πάνε στις διακοπές, ωστόσο όπως σημείωσε, αυτό, ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, τότε όσοι επιθυμούν να προστρέξουν να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση.

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως το ΕΣΥ όπως άντεξε, θα αντέξει και απηύθυνε ξανά έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου οι δυνάμεις του εθνικού συστήματος υγείας να αφοσιώνονται και σε άλλες ασθένειες.

«Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες», είπε.

«Εάν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει, ειδικά με την μετάλλαξη Δέλτα, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι κάτω του 10%», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

«Εγώ έχω δει αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών», είπε ακόμη.