Ξανθός: Όποιος θέτει θέμα γραμμής έναντι στην πανδημία, βάλει κατά των συλλογικών αποφάσεων

 Ξανθός: Όποιος θέτει θέμα γραμμής έναντι στην πανδημία, βάλει κατά των συλλογικών αποφάσεων

Ο Ανδρέας Ξανθός απάντησε σήμερα από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα του καταλόγισε χθες Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης σχετικά με την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο τομέαρχης Υγείας έδωσε μια «οφειλόμενη», όπως είπε, απάντηση, σε εκείνο που «ειπώθηκε εδώ ότι η γραμμή μας απέναντι στην πανδημία και την υγειονομική διαχείριση ήταν προβληματική, δεν ήταν αιχμηρή, ήταν χλιαρή».

Απαντώντας λοιπόν, σημείωσε ότι «η στάση μας και η προβολή ενός εναλλακτικού σχεδίου διαχείρισης της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης δεν ήταν προσωπική υπόθεση κανενός, αλλά συλλογική υπόθεση».

Τόνισε ότι αυτή συζητήθηκε κατ’ επανάληψη, υπήρξε διαβούλευση με επιστήμονες, φτιάχτηκε παρατηρητήριο, έφτιαξε ο πρόεδρος think tank, συζητήθηκε στα όργανα του κόμματος «και υπήρχε απόλυτη πολιτική συμφωνία για τις αιχμές, την κριτική και την αντιπρόταση».

«Όποιος επιμένει να θέτει σήμερα θέμα γραμμής απέναντι στην πανδημία, το λέω ευθέως, βάλει ανοικτά εναντίον των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος και του προέδρου», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Υγείας.

Ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε προσχηματική την αντιπαράθεση μεταξύ «”προεδρικών” και “αντιπροεδρικών”», τονίζοντας: «Ας σταματήσουμε τις απλοϊκότητες και τις αχρείαστες πολώσεις. Ας σταματήσουμε να αναζητούμε εσωτερικούς εχθρούς. Όλοι μαζί με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, με δημοκρατική λειτουργία και σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής της νεοδεξιάς του Μητσοτάκη, με όρους αριστερού ριζοσπαστικού προγράμματος, με σεβασμό και προσήλωση στις αξίες της αριστεράς», είπε.

Βαγγέλης Μαρινάκης