• 29 Νοεμβρίου, 2021

Ξανθός: Η πίεση στο ΕΣΥ είναι “μη διαχειρίσιμη”

 Ξανθός: Η πίεση στο ΕΣΥ είναι “μη διαχειρίσιμη”

«Κινήσεις εκτόνωσης της υγειονομικής κρίσης », ζήτησε, μεταξύ άλλων, χθες ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της δημοσιογράφου Νίκης Λυμπεράκη, και κάλεσε τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να προσκαλέσει τους εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου «να τους ενημερώσει σχετικά με την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, αλλά και σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης έναντι της πανδημίας».

Ο Ανδρέας Ξανθός υποστήριξε επίσης ότι είναι «μη διαχειρίσιμη ήδη η πίεση, η οποία ασκείται πλέον στο ΕΣΥ της χώρας μας» και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ της περιφέρειας «έχουν κατεβάσει ρολά», καθώς και ότι «αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πίεση».

Αυτοδυναμία ή συνεργασία; Το “κρυφό” μήνυμα μιας δημοσκόπησης ανοίγει τη συζήτηση…

«Το πρόβλημα δεν είναι τα πολλά κρούσματα, αφού κάνουμε 600.000 τεστ. Το πρόβλημα είναι πόσοι εισάγονται στα νοσοκομεία και εδώ είναι η μεγάλη αξία του εμβολιασμού», δήλωσε, από την δική του πλευρά, στην ίδια εκπομπή, ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης.