• 28 Νοεμβρίου, 2021

Βρούτσης για εκ περιτροπής εργασία: Όριο (μείωσης) ο κατώτατος μισθός, μικτά 650 ευρώ

 Βρούτσης για εκ περιτροπής εργασία: Όριο (μείωσης) ο κατώτατος μισθός, μικτά 650 ευρώ

Διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μειωθεί ο κατώτατος μισθός μέσω της εκ περιτροπής εργασίας ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση είπε:

«Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Η κυβέρνησή μας η πολιτεία προέβλεψε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν δουλεύει το μισό χρόνο του μήνα. Αυτό είναι οριζόντιο είναι κόκκινη γραμμή και το βάλαμε και στο νόμο».

Κατατέθηκε το πρόγραμμα “Συνεργασία” για ελαστική εργασία και μείωση μισθού

Ο κύριος Βρούτσης, εξήγησε ότι ο καθαρός μισθός θα είναι τα 550 ευρώ και με τις ασφαλιστικές εισφορές θα φτάνει στα 650 ευρώ μεικτά. Σε κάθε περίπτωση όπως είπε το το όριο είναι ο σημερινός κατώτατος μισθός. «Ο επιχειρηματίας ό,τι και σχήμα να επιλέξει, ο εργαζόμενος προστατεύεται απόλυτα».

Όσον αφορά στις συντάξεις ο υπουργός ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο οι δυο καταβολές αναδρομικών.

«Τον Οκτώβριο -Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά, θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μια είναι του επικουρικού που αφορά 8 μήνες, καθώς τώρα 2 Ιουνίου πληρώνουμε τη νέα επικουρική και είναι από 1-10-19 έως Ιούνιο 2020. Η άλλη θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1-10-19 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020», είπε ο κύριος Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι αυξήσεις αυτές δεν δίνονται «ξαφνικά και άκριτα» αλλά σε ευθυγράμμιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε και οι αποφάσεις του ΣτΕ.