• 26 Οκτωβρίου, 2020

Γιαμαρέλλου: Δεν είναι ανάγκη να μπαίνετε στα λεωφορεία. Πηγαίνετε με τα πόδια στην δουλειά (vid)

 Γιαμαρέλλου: Δεν είναι ανάγκη να μπαίνετε στα λεωφορεία. Πηγαίνετε με τα πόδια στην δουλειά (vid)

Μια …απίθανη συμβουλή έδωσε στους εργαζόμενους που στοιβάζονται κάθε πρωί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα. Γιαμαρέλλου αναγνώρισε το πρόβλημα συμφόρησης στο Μετρό και τα λεωφορεία, αλλά είπε πως παρά τη λήψη μέτρων, αυτά ποτέ δεν είναι αρκετά.

«Αν μπορείτε, μη μπείτε στα λεωφορεία. Το πήγαμε 8 το πρωί, 9 το πρωί, μοιράστηκαν οι επιβάτες, πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς, περπάτα. Πήγαινε με τα πόδια, γύρισε με τα πόδια. Είναι μια καλή άσκηση αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά η λοιμωξιολόγος.

Σε επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου, που σχολίασε ότι οι εικόνες συνωστισμού είναι καθημερινές, η κα. Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην ανάγκη χρήσης αντισηπτικού πριν και μετά τη χρήση των ΜΜΜ, χωρίς να κάνει ωστόσο οποιαδήποτε αναφορά στην ανάγκη για περισσότερα δρομολόγια.

Η δήλωση της λοιμωξιολόγου έρχεται τη στιγμή που τα φαινόμενα συνωστισμού στα ΜΜΜ είναι καθημερινά και δημιουργούν προβληματισμό σε κυβέρνηση και ειδικούς.