• 21 Ιανουαρίου, 2022

Βρετανική μελέτη: Η Όμικρον στέλνει περισσότερα μικρά παιδιά και μωρά στο νοσοκομείο από άλλες παραλλαγές

 Βρετανική μελέτη: Η Όμικρον στέλνει περισσότερα μικρά παιδιά και μωρά στο νοσοκομείο από άλλες παραλλαγές

Τα μικρά παιδιά και τα μωρά είναι αναλογικά πιο πιθανό να νοσηλευτούν λόγω της Όμικρον σε σύγκριση με μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, από ό,τι λόγω προηγούμενων παραλλαγών, αλλά οι περιπτώσεις είναι ακόμα πιο ήπιες, δήλωσαν Βρετανοί ερευνητές, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι η συνολική εικόνα ήταν καθησυχαστική.

H Όμικρον εξαπλώθηκε γρήγορα στη Βρετανία και τροφοδότησε μια άνοδο των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, αν και η παραλλαγή είναι λιγότερο σοβαρή από προηγούμενες, και τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού μεταξύ των ενηλίκων συνέβαλαν επίσης στον περιορισμό της αύξησης των νοσηλειών. Τα παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα στην COVID-19 από τους μεγαλύτερους ενήλικες.

Η μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η οποία κοινοποιήθηκε σε κυβερνητικούς συμβούλους, διαπίστωσε ότι υπήρχε αυξημένο ποσοστό μικρών παιδιών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με μεγάλο ποσοστό να είναι μωρά κάτω του ενός έτους.
Από τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν με COVID-19, το 42% ήταν κάτω του 1 έτους, σε σύγκριση με περίπου 30% στα προηγούμενα κύματα, έδειξαν τα πρώτα δεδομένα, αν και οι ερευνητές τόνισαν ότι οι ασθένειες ήταν ήπιες.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.