• 29 Μαΐου, 2020

Βρετανία: Τα σχολεία θα αποφασίσουν το πότε θα ανοίξουν

 Βρετανία: Τα σχολεία θα αποφασίσουν το πότε θα ανοίξουν

«Θα εναπόκειται στα ίδια τα σχολεία να αποφασίσουν αν είναι έτοιμα και αν οι γονείς έχουν εμπιστοσύνη να στείλουν και πάλι τα παιδιά τους», δήλωσε η Ιβόν Ντόιλ, γιατρός και διευθύντρια της υπηρεσίας προστασίας της δημόσιας υγείας της Αγγλίας.

Τα σχολεία στη Βρετανία θα πρέπει να αποφασίσουν από μόνα τους πότε θα ξανανοίξουν έπειτα από το κλείσιμό τους, που επιβλήθηκε σε εθνικό επίπεδο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και κάποια από αυτά πρόκειται να το πράξουν, ανακοίνωσε σήμερα μια ανώτερη αξιωματούχος υγείας.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον θέλει τα σχολεία στην Αγγλία να ανοίξουν εκ νέου για κάποιους μαθητές την 1η Ιουνίου, αλλά τα σχέδιά της έχουν δεχτεί κριτική από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, ενώ πολλές τοπικές αρχές δεν σκοπεύουν να ανοίξουν τα σχολεία της περιοχής τους.

«Τελικά, θα εναπόκειται στα ίδια τα σχολεία να αποφασίσουν αν είναι έτοιμα γι’ αυτό και αν οι γονείς έχουν εμπιστοσύνη να στείλουν και πάλι τα παιδιά τους», δήλωσε η Ιβόν Ντόιλ, γιατρός και διευθύντρια της υπηρεσίας προστασίας της δημόσιας υγείας της Αγγλίας, ενώπιον μιας επιστημονικής επιτροπής του κοινοβουλίου.

«Είμαι βέβαιη ότι ορισμένα σχολεία ήδη αισθάνονται έτοιμα να ανοίξουν και άλλα ίσως όχι», πρόσθεσε η ίδια.