• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Βρετανία: Σάλος από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τον κοροναϊό

 Βρετανία: Σάλος από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τον κοροναϊό

Οργή προκάλεσαν οι δηλώσεις του βρετανού υπουργού Υγείας Σάτζιντ Τζαβίντ, ο οποίος αναγκάστηκε να μαζέψει άρον άρον τα λόγια του και να ζητήσει συγγνώμη. Ο Τζαβίντε έκανε ένα tweetμ ενημερώνοντας ότι έχει πλήρως ξεπεράσει τον κοροναϊό , συμπληρώνοντας ότι η χώρα δεν θα πρέπει να «δειλιάζει» από φόβο και να «μαζευτεί» εξαιτίας της πανδημίας.

Μια εβδομάδα αφότου προσβλήθηκε από τον ιό, ανέφερε ότι τα συμπτώματά του ήταν «πολύ ελαφρά χάρη στα απίστευτα εμβόλια» και συμπλήρωσε, «σας παρακαλώ, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, εμβολιαστείτε, καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό, παρά να μαζευόμαστε».

Η τελευταία αυτή φράση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, από πολιτικούς, κυρίως από την αντιπολίτευση, και ενώσεις θυμάτων, που έκριναν ότι είναι προσβλητικές προς τους πιο ευάλωτους πολίτες. Υπογράμμισαν ακόμη τις θυσίες που έχουν κάνει οι Βρετανοί, κατά τη διάρκεια τριών διαδοχικών λοκντάουν που κηρύχθηκαν στη χώρα, η οποία με 129.000 νεκρούς είναι μία από τις πλέον πληγείσες στην Ευρώπη.

Σήμερα, ο Σάτζιντ Τζαβίντ διέγραψε το tweet και παραδέχθηκε, σε ένα νέο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ήταν μια «ατυχής επιλογή», ενώ ζήτησε «ειλικρινά συγγνώμη».

«Όπως πολλοί, έχω χάσει δικούς μου ανθρώπους από αυτόν τον φοβερό ιό και δεν υποβαθμίζω ποτέ τον αντίκτυπό του», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις αυτές, πάντως, έρχονται να προστεθούν σε άλλες αποκαλύψεις για τις απόψεις του Μπόρις Τζόνσον και άλλων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, ενώ ήδη εκφράζονται αντιρρήσεις για το πλήρες άνοιγμα της χώρας, εν μέσω της επέλασης της παραλλαγής Δέλτα.