• 23 Ιουλίου, 2021

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο “άτακτος” υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ

 Βρετανία: Παραιτήθηκε ο “άτακτος”  υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ υπέβαλε την παραίτησή του αφού παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας από την Covid-19 καθώς αγκάλιασε και φίλησε μια σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του.

Η Ντάουνινγκ Στρτι έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.
Το ροζ σκάνδαλο που ξέσπασε στη Ηνωμένο Βασίλειο, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Χάνκοκ, ήρθε στο φως από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun». Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Sun, ο 42χρονος Χάνκοκ φέρεται να έχει συνάψει ερωτική σχέση με την Τζίνα Κολαντάντζελο, σύζυγο του ιδρυτή της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Oliver Bonas.
Ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε αφόρητες πιέσεις να απομακρύνει από τη θέση του υπουργού τον Ματ Χάνκοκ και σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sky News το απόγευμα του Σαββάτου, ο Βρετανός πολιτικός υπέβαλλε την παραίτησή του, γεγονός που επιβεβαιώνει και η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε μήνυμα που ανάρτησε ο ίδιος ο Ματ Χάνκοκ στο Twitter, έκανε γνωστό πως παραιτείται για λόγους ευθιξίας. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις και την επιβολή των μέτρων κατά του κορονοϊού, θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα τα τηρούν κατά γράμμα. Από τη στιγμή που ο ίδιος έχει καταγραφεί να καταπατά αυτά τα μέτρα, όπως ανέφερε, δεν είχε άλλη επιλογή από την παραίτηση…