• 1 Αυγούστου, 2021

Βρετανία: Προς παράταση μέτρων ο Τζόνσον και μετά τις 21 Ιουνίου- “Βόμβα” στον τουρισμό

 Βρετανία: Προς παράταση μέτρων ο Τζόνσον και μετά τις 21 Ιουνίου- “Βόμβα” στον τουρισμό

To πρωί της Δευτέρας, σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος προεξόφλησε την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον λόγω της ινδικής μετάλλαξης.

Όπως όλα δείχνουν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ασθένειας και θα τερματίζονταν στις 21 Ιουνίου, όταν οι παμπ, τα κλαμπ και άλλοι χώροι συγκέντρωσης ανθρώπων θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν πλήρως θα πάρει παράταση με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον τουρισμό. Σε συνδυασμό, βεβαίως, με την επίσημη προτροπή της βρετανικής κυβέρνησης στους πολίτες να προτιμήσουν την χώρα τους για τις φετινές θερινές διακοπές.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκε ταχεία αύξηση στον αριθμό των νέων περιστατικών μόλυνσης που προκαλούνται από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο εντοπίστηκε πρώτα στην Ινδία.

Και όλα αυτά μολονότι η Βρετανία έχει προχωρήσει πολύ στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα, πολύ περισσότερο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για παράδειγμα.

Μητσοτάκης ή Τσίπρας παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής; Η απόφαση Τασούλα, βάζει “φωτιά” ενόψει εργασιακού

Αξιωματούχοι στο χώρο της υγείας πιστεύουν πως το στέλεχος αυτό είναι κατά 60% πιο μεταδοτικό από το στέλεχος που είχε κυριαρχήσει προηγούμενα, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τρίτο κύμα μολύνσεων από την COVID-19.

Ο Τζόνσον αρνήθηκε να διαψεύσει προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα βρετανικά ΜΜΕ αναφορικά με την καθυστέρηση της λήξης του lockdown για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μήνα, δηλώνοντας ότι κατά τις τελευταίες ημέρες υπήρξε «σοβαρή ανησυχία» σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό των μολύνσεων και τις νοσηλείες.