• 6 Μαΐου, 2021

Βρετανία: Καθημερινά test αντί για κατ’ οίκον απομόνωση

 Βρετανία: Καθημερινά test αντί για κατ’ οίκον απομόνωση

Ένα μεγάλο νέο πιλοτικό σχέδιο της κυβέρνησης Τζόνσον στη Βρετανία θα φέρει το τέλος της κατ’ οίκον απομόνωσης, εφόσον κάποιος έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα Covid.

Η έρευνα που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση θα δοκιμάσει να δίνει στους ανθρώπους ημερήσια τεστ για επτά ημέρες αντί να απαιτείται η δεκαήμερη καραντίνα. Μετά από κάθε αρνητικό τεστ, μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά.

Από τις 9 Μαΐου, περίπου 40.000 στενές επαφές ατόμων με Covid στην Αγγλία θα κληθούν να συμμετάσχουν στη μελέτη.

Επί του παρόντος, άτομα που έχουν ειδοποιηθεί ότι έχουν στενή επαφή με κάποιον με Covid πρέπει να απομονωθούν, να μείνουν στα σπίτια τους και να μην φύγουν για κανέναν λόγο.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν τεστ κάθε πρωί για επτά ημέρες και τα αρνητικά τεστ θα εξαιρούνται από τη νομική απαίτηση για καραντίνα στο σπίτι, αρκεί βεβαίως να μην εμφανίζουν συμπτώματα Covid.

Οι δοκιμές πλευρικής ροής δίνουν αποτελέσματα σε περίπου 30 λεπτά αλλά θεωρούνται λιγότερο ευαίσθητα από τα τεστ PCR. Τα τεστ PCR υποβάλλονται σε επεξεργασία σε εργαστήριο με τα αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα μετά από 24 ώρες περίπου.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.